Frykter global energikrise:

Kraftig advarsel: - Våkn opp

Vestens sanksjoner mot Russland presser verdens energikapasitet til bristepunktet, advarer Saudi-Arabias energiminister.

BRISTEPUNKT: Prins Abdulaziz bin Salman, Saudi-Arabias energiminister, frykter at den pågående «energikrigen» er i ferd med å føre verdens energimarked til bristepunktet. Illustrasjonsfoto: EPA / ALI HAIDER / NTB
BRISTEPUNKT: Prins Abdulaziz bin Salman, Saudi-Arabias energiminister, frykter at den pågående «energikrigen» er i ferd med å føre verdens energimarked til bristepunktet. Illustrasjonsfoto: EPA / ALI HAIDER / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saudi-Arabias energiminister, prins Abdulaziz bin Salman, tok tirsdag til talerstolen og ga verden klar beskjed om å «våkne opp». Han advarte om at det nå er en reell fare for at verdens energikapasitet er i ferd med å sprenges.

Det melder Reuters.

Uttalelsene kommer etter at det ble klart at de sju medlemslandene i G7-gruppen har forpliktet seg til å fase ut eller forby import av russisk olje. G7 har også blitt enige om å ta grep som vil isolere Russland ytterligere fra verdensmarkedet «langs alle sektorer av landets økonomi».

Energiministeren frykter imidlertid at man ikke vil være i stand til å møte alle lands behov for olje og gass. Han ber derfor det internasjonale samfunnet om å samarbeide om en mer langsiktig løsning.

Ifølge Bloomberg har Salman også tidligere denne uka gitt uttrykk for bekymring til de historisk høye prisene på alt fra råolje og diesel til naturgass.

- Jeg er en dinosaur, men jeg har aldri sett noe liknende, uttalte han, ifølge Bloomberg.

- Putin må betale

Etter heftige diskusjoner og krisemøter i EU ble det onsdag forrige uke klart at EU-kommisjonen også foreslår å fase ut russisk olje i løpet av de neste seks månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.