Kraftig advarsel

LO-leder Peggy Hessen Følsvik krever at arbeidsfolk må få en større andel av kaka og at de nederst på lønnsstigen må løftes.

PRESS: Lønnsoppgjøret blir krevende med økte priser og inflasjon. Peggy Hessen Følsvik ber om all mulig hjelp fra regjeringen til å dempe forventningene og gjøre jobben enklere. Foto: Annika Byrde / NTB
PRESS: Lønnsoppgjøret blir krevende med økte priser og inflasjon. Peggy Hessen Følsvik ber om all mulig hjelp fra regjeringen til å dempe forventningene og gjøre jobben enklere. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- LO er alltid innstilt på å ta ansvaret med å løfte dem som ligger lavest på lønnsstigen mest. Mange av dem har det krevende om dagen med økte priser på mat, strøm og økte renter. Profilen i oppgjøret er alltid noe av det vanskeligste å ivareta, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til Dagbladet.

Hun sender samtidig en kraftig advarsel til dem som sitter øverst på bordet. Forsyner de seg mer nå, gjør det alt veldig mye vanskeligere.

- Det bekymrer oss at andelen av verdiskapingen som har gått til eierne har økt de siste årene i forhold til det arbeidstakerne har fått ut. Det viser SSBs statistikk. Det sier oss to ting: Det er mer å hente i lønnsoppgjøret og en utvikling vi skal bidra til å snu, sier Følsvik, og fortsetter:

- Det ligger også som et helt klart krav fra oss i år at ikke lederne skal stikke ifra når det gjelder lønn.

Ber om hjelp

Årets tariffoppgjør er et mellomoppgjør der det bare handler om penger. De siste ukene har flere forbundsledere i LO rykket ut og bedt regjeringen om å bidra til å dempe prispresset både på mat og strøm.

Med lavere inflasjon, blir jobben enklere i oppgjøret, understreker også LO-lederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer