Deutsche Bank:

Kraftig alarm: - Verre enn forventet

Tysk storbank kom først med advarsel om «mild» risiko for resesjon i USA. Nå sendes langt mer alvorlige signaler.

ADVARSEL: Deutsche Bank anser det som høyst sannsynlig at USA går mot en dyp resesjon. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB
ADVARSEL: Deutsche Bank anser det som høyst sannsynlig at USA går mot en dyp resesjon. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

For to uker siden gikk den tyske storbanken Deutsche Bank offentlig ut og varslet at de tror USA er på vei inn i en resesjon. I ettertid har JPMorgan Chase og Bank of America også slått alarm om risikoen for en kraftig økonomisk nedgang.

Deutsche Bank var imidlertid først ut med det de beskrev som en «mild» advarsel. Nå sendes langt mer alvorlige signaler.

«Vi vil få en kraftig resesjon», skriver Deutsche Banks økonomer i en rapport til sine kunder tirsdag, gjengitt av CNN.

- Må tråkke på bremsen

Bakteppet er at den amerikanske sentralbanken forbereder seg på å heve renta raskere og kraftigere enn de har gjort på flere tiår. Dette for å få den voldsomme prisøkningen under kontroll.

USAs sentralbanksjef Jerome Powell har signalisert at Federal Reserve kan komme til å sette opp styringsrenten med 0,5 prosentpoeng i mai for å bekjempe inflasjonen. Det vil i så fall være dobbelt så stort som en typisk renteøkning fra sentralbanken.

Den store frykten er at man strammer til for hardt, og dermed tvinger økonomien ut i en resesjon.

- Vi anser det ... som høyst sannsynlig at Fed må tråkke på bremsene enda hardere, og at en dyp resesjon vil være nødvendig for å få inflasjonen til å falle, fortsetter Deutsche Bank-økonomene i sin rapport med den alarmerende tittelen: «Hvorfor den kommende resesjonen vil være verre enn forventet.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer