Kraftig budsjettrefs: - Smålig og usosialt

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett har regjeringen unnlatt å inflasjonsjustere en rekke sosiale stønader. Det reagerer Rødt på.

KRITIKK: Jonas Gahr Støres regjering får kritikk for å ikke inflasjonsjustere stønader. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITIKK: Jonas Gahr Støres regjering får kritikk for å ikke inflasjonsjustere stønader. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Dette er usosiale kutt en Høyre-regjering verdig, men vi har jo ikke det, så derfor stemmer ikke dette helt, sier nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen til Børsen.

Nylig sendte hun og Rødt en forespørsel til Finansdepartementet, der de ba om oversikt over hvilke sosiale stønader og ytelser som ikke er inflasjonsjustert i det reviderte nasjonalbudsjettet, og hvilke stønader som er oppjustert med 1,3 prosent, som var den anslåtte inflasjonen da Nasjonalbudsjettet for 2022 ble lagt fram i fjor høst.

Bakgrunnen for forespørselen er nettopp den høye inflasjonen som preger store deler av den vestlige verden akkurat nå. I det reviderte budsjettforslaget til regjeringen heter det at anslått inflasjon nå er oppjustert til 3,4 prosent i 2022.

- Smålig

Rødt reagerer på at det ikke har fått regjeringen til å oppjustere stønadene tilsvarende.

- Jeg synes det er smålig og usosialt. Det er de som er mest avhengige av fellesskapet som her taper kjøpekraft. Der folk i full jobb kan se fram til lønnsøkninger, så vil de på sosialstønad tape 71 millioner kroner i kjøpekraft, sier Martinussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer