Kraftig dobbeltsmell: - Vondt i magen

De profesjonelle hytteutleierne fortviler over den skyhøye strømregninga.

STRØMSJOKK: Geilolia Hyttetun har for alvor fått merke de rekordhøye strømprisene. Kombinert med et krevende reiselivsmarked, gir det dem en kraftig økonomisk dobbeltsmell. Foto: Geilolia Hyttetun
STRØMSJOKK: Geilolia Hyttetun har for alvor fått merke de rekordhøye strømprisene. Kombinert med et krevende reiselivsmarked, gir det dem en kraftig økonomisk dobbeltsmell. Foto: Geilolia Hyttetun Vis mer
Publisert

- Når vi allerede har slitt i hele reiselivet siden coronaen kom i 2020, så er det utrolig tøft å få det her på toppen. Vi har skyhøye strømregninger, som alle andre. Det bekymrer oss, sier Birgit Haugen, som sitter i styret for Geilolia Hyttetun, til Børsen.

- Vondt i magen

For de rekordhøye strømprisene i Sør-Norge, som har ført til store overskrifter, krisestemning og politiske krisepakker, merkes for alvor for dem som driver med kommersiell hytteutleie.

Geilolia har 38 hytter som de leier ut til turister på helårsbasis. Når Børsen snakker med Haugen har hun akkurat fått strømregninga for desember.

- Jeg får nesten litt vondt i magen, sier hun om den.

I fjor var strømprisene rekordlave, så dermed er det ikke så rart at oppgangen det siste året oppleves som sjokkartet for hytteutleieren.

- Men jeg har jo satt opp tallene for tre år tilbake. Det som har slått ut denne høsten - vi får ikke håpe det er noen ny normal, sier Haugen.

Skyhøy regning

For november var den brutale fasiten at strømregninga nesten spiste opp hele omsetningen. Alt dette kommer på toppen av coronapandemien, som har vært, og er, svært krevende for reiselivsnæringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer