Kraftig fall i antall passasjerer

Trafikktallene nesten halvert for Ruter i 2020.

FALL: Ruter måtte be folk holde seg unna deres transportmidler i fjor. Det fikk konsekvenser for trafikktallene. Foto: Vidar Ruud / NTB
FALL: Ruter måtte be folk holde seg unna deres transportmidler i fjor. Det fikk konsekvenser for trafikktallene. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag la Ruter fram resultatene for det svært uvanlige coronaåret 2020. Et år der Ruter rent faktisk ba kundene sine om å holde seg borte fra deres T-baner, tog og busser dersom de kunne.

Det har fått konsekvenser.

40 prosent fall

Ruters årstall viser at de hadde 40 prosent færre påstigninger i fjor, sammenliknet med året før. Biltrafikken har økt med 12 prosent. Bruken av sykkel har økt med 48 prosent, mens gange har økt med 32 prosent.

- De siste åra har vi hatt helt fantastiske tall og vekst, men så er det litt begredelige tall på grunn av pandemien, sier miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Berg.

Totalt var det 240 millioner påstigninger på transportmiddel i Ruters nettverk i Oslo og Viken i 2020. Det er 158 millioner færre enn året før.

Før Oslo og Norge ble stengt ned var tallene ganske annerledes. Da opplevde Ruter vekst.

- Med tungt hjerte måtte vi be folk om å ikke reise kollektivt med mindre de måtte gjøre en nødvendig reise. Etter å ha jobbet i 12 år for å få folk om bord på kollektivtransporten skulle vi plutselig bli gode på å få dem av, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer