Kraftig fall på Oslo Børs

Oslo Børs fulgte oljeprisen i nedoverbakke fredag, og endte dagen kraftig ned.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Børs startet fredagen med fall, og nedoverbakken ble stadig brattere i løpet av dagen. Ved 15-tida hadde hovedindeksen falt 4,25 prosent til 662,62 poeng.

Den siste timen av børsdagen hentet imidlertid hovedindeksen seg noe inn. Likevel endte det med et relativt brutalt fall på 3,67 prosent til 666,86 poeng.

Fallet var umiidelbart, da børsen åpnet en time etter at regjeringen la fram en ny kompensasjonsordning til bedrifter som er rammet av coronakrisen. Her foreslås det at staten dekker en andel av de faste kostnadene for bedrifter som har betydelig nedgang i omsetningen.

Pakken vil ha et omfang på 10-20 milliarder kroner per måned.

Oljeprisen er også kraftig ned fredag, og lå ved 16.30-tida på 24,6 dollar fatet. Equinor følger fallet i oljeprisen, og var ved stenging ned 6,55 prosent.

Blant vinnerne i dag er John Fredriksens Frontline (+3,93) og Olav Thon Eiendomsselskap (+4,14).

Krisepakke i USA

Senatet i USA vedtok onsdag en krisepakke på 2.200 milliarder dollar, som nå skal behandles av Representantenes hus. De amerikanske børsene preges av optimisme, og åpnet for tredje dag på rad med oppgang torsdag.

Den industritunge Dow Jones-indeksen var 2,8 prosent opp etter en knapp times handel, og det samme var den bredt sammensatte S&P 500-indeksen. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen var 2,5 prosent opp.

Oppgang i Asia

Drevet av forsiktig optimisme etter den amerikanske krisepakken, steg også asiatiske børser fredag. Ved lunsjtid var de toneangivende indeksene opp rundt 1 prosent.

Tokyos Nikkei-indeks startet med oppgang fredag og gikk opp over 3 prosent da handelen åpnet på børsen. Utover dagen gikk den noe tilbake, men ved pause midt på dagen lå indeksen fremdeles 1,2 prosent over sluttmarkeringen torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer