Kraftig fall på Oslo Børs

Oslo Børs fulgte oljeprisen i nedoverbakke fredag, og endte dagen kraftig ned.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Børs startet fredagen med fall, og nedoverbakken ble stadig brattere i løpet av dagen. Ved 15-tida hadde hovedindeksen falt 4,25 prosent til 662,62 poeng.

Den siste timen av børsdagen hentet imidlertid hovedindeksen seg noe inn. Likevel endte det med et relativt brutalt fall på 3,67 prosent til 666,86 poeng.

Fallet var umiidelbart, da børsen åpnet en time etter at regjeringen la fram en ny kompensasjonsordning til bedrifter som er rammet av coronakrisen. Her foreslås det at staten dekker en andel av de faste kostnadene for bedrifter som har betydelig nedgang i omsetningen.

Pakken vil ha et omfang på 10-20 milliarder kroner per måned.

Oljeprisen er også kraftig ned fredag, og lå ved 16.30-tida på 24,6 dollar fatet. Equinor følger fallet i oljeprisen, og var ved stenging ned 6,55 prosent.

Blant vinnerne i dag er John Fredriksens Frontline (+3,93) og Olav Thon Eiendomsselskap (+4,14).

Krisepakke i USA

Senatet i USA vedtok onsdag en krisepakke på 2.200 milliarder dollar, som nå skal behandles av Representantenes hus. De amerikanske børsene preges av optimisme, og åpnet for tredje dag på rad med oppgang torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer