Vinmonopolet

Kraftig fall

Salgstallene stuper.

FALLER: Festen er over for Vinmonopolet. Nå faller salgstallene etter en coronadrevet historisk vekst. Foto: Gorm Kallestad / NTB
FALLER: Festen er over for Vinmonopolet. Nå faller salgstallene etter en coronadrevet historisk vekst. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Bakrusen kommer en historisk salgsvekst.

- Nedgangen er som forventet og skyldes den gradvise gjenåpningen av samfunnet, sier Jens Nordahl, kommunikasjonssjef i Vinmonopolet.

Samlet falt polets salg med 15 prosent i oktober måned, sammenliknet med oktober i fjor.

Det var en salgsdag mindre i årets oktober enn i fjor. Korrigert for dette, er nedgangen på 11 prosent.

Nedstengningen av samfunnet med bråstopp i uteliv, grensehandel og taxfreehandel førte til en historisk salgsvekst for Vinmonopolet under coronapandemien.

Nå når denne type aktivitet tar seg opp, er det bare naturlig at Vinmonopolets salg går noe ned, skriver polet selv på sine nettsider.

Salget til himmels

Blar vi tilbake i kalenderen til coronaåret 2020, så eksploderte Vinmonopolets salgstall. Totalt gikk det med 115,5 millioner liter, noe som var en økning på hele 40 prosent fra 2019.

Den historiske veksten ble forklart av Nordahl med full stopp i grensehandel, taxfree og kraftig redusert skjenking i utelivet.

Trenden fortsatte i første halvår i 2021. Årets seks første måneder endte med 15 prosent økning sammenliknet med første halvår i 2020. Da er det verdt å merke seg at Norge stengte ned omtrent halvveis i denne perioden, nemlig 12. mars i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer