Kraftig hopp

DNB dro inn 14 milliarder i renteinntekter i siste kvartal i fjor - det høyeste noensinne.

KAN LE HELE VEIEN TIL BANKEN: Toppsjef i DNB, Kjerstin Braathen, legger torsdag fram bankens rapport for fjerde kvartal 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KAN LE HELE VEIEN TIL BANKEN: Toppsjef i DNB, Kjerstin Braathen, legger torsdag fram bankens rapport for fjerde kvartal 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DNB fikk et resultat på 9,9 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor.

Det er en økning på 3,7 milliarder kroner fra samme kvartal året før.

Renteinntektene banken dro inn var på rekordhøye 14,1 milliarder kroner, fra 10,3 milliarder i fjor. Det er det høyeste noensinne, ifølge E24.

- Vi ser tilbake på et helt ekstraordinært år med gjenåpning, geopolitisk uro og uvanlig høy prisvekst, sier konsernsjef Kjerstin Braathen i en børsmelding, og fortsetter:

- I et urolig finansmarked har norsk økonomi nok en gang vist robusthet, og norske bedrifter har virkelig imponert meg med sin omstillingsevne. DNB står sterkt rustet til å støtte personkunder og bedrifter gjennom usikre tider.

Bankene, inkludert DNB, tjener mer når rentene stiger. Norges Bank har varslet at det er sannsynlighet for at styringsrenta, som nå er på 2,75 prosent, vil bli hevet ytterligere på rentemøtet 23. mars.

(Børsen/NTB)

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi i DinSide sjekker matvareprisene jevnlig og har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer