Corona og krisepakker

Kraftig melding: - Strykkarakter

Nesten sju av ti mener det ble satt for få krav til bedriftene som fikk coronastøtte. - Folkets strykkarakter for regjeringens økonomiske pandemihåndtering, sier SV-leder Audun Lysbakken.

STRYK: Et stort flertall mener Erna Solberg (H) ikke stilte nok krav til bedriftene som fikk krisestøtte under pandemien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STRYK: Et stort flertall mener Erna Solberg (H) ikke stilte nok krav til bedriftene som fikk krisestøtte under pandemien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krisepakkene kom på løpende bånd da pandemien traff Norge og landet ble stengt ned 12. mars i fjor. Alt var kanskje ikke like gjennomtenkt.

Et stort flertall i en fersk spørreundersøkelse mener i hvert fall at regjeringen burde stilt strengere krav til bedriftene som har fått støtte, og dessuten vært rausere med arbeidstakere som ble rammet.

  • Over halvparten, 54 prosent, er enig i påstanden «regjeringen har prioritert bedriftseierne framfor vanlige arbeidstakere i håndteringen av coronapandemien». 18 prosent er uenig.
  • 66 prosent er enig og bare 11 prosent er uenig i påstanden «regjeringen har stilt for få krav til bedrifter som har mottatt økonomisk støtte under coronapandemien».

Dette framkommer i en representativ undersøkelse med over 1000 spurte, som Sentio har gjennomført på vegne av LO-forbundet Fagforbundet.

- Urettferdighet blir sett

Ap-nestleder Hadia Tajik sier velgerne følger med.

- Helt fra første krisepakke har regjeringen prioritert eiere og aksjonærer foran arbeidsfolk. Folk ser denne urettferdigheten, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer