Corona og krisepakker

Kraftig melding: - Strykkarakter

Nesten sju av ti mener det ble satt for få krav til bedriftene som fikk coronastøtte. - Folkets strykkarakter for regjeringens økonomiske pandemihåndtering, sier SV-leder Audun Lysbakken.

STRYK: Et stort flertall mener Erna Solberg (H) ikke stilte nok krav til bedriftene som fikk krisestøtte under pandemien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STRYK: Et stort flertall mener Erna Solberg (H) ikke stilte nok krav til bedriftene som fikk krisestøtte under pandemien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krisepakkene kom på løpende bånd da pandemien traff Norge og landet ble stengt ned 12. mars i fjor. Alt var kanskje ikke like gjennomtenkt.

Et stort flertall i en fersk spørreundersøkelse mener i hvert fall at regjeringen burde stilt strengere krav til bedriftene som har fått støtte, og dessuten vært rausere med arbeidstakere som ble rammet.

  • Over halvparten, 54 prosent, er enig i påstanden «regjeringen har prioritert bedriftseierne framfor vanlige arbeidstakere i håndteringen av coronapandemien». 18 prosent er uenig.
  • 66 prosent er enig og bare 11 prosent er uenig i påstanden «regjeringen har stilt for få krav til bedrifter som har mottatt økonomisk støtte under coronapandemien».

Dette framkommer i en representativ undersøkelse med over 1000 spurte, som Sentio har gjennomført på vegne av LO-forbundet Fagforbundet.

- Urettferdighet blir sett

Ap-nestleder Hadia Tajik sier velgerne følger med.

- Helt fra første krisepakke har regjeringen prioritert eiere og aksjonærer foran arbeidsfolk. Folk ser denne urettferdigheten, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.