Nordea

Kraftig økning: - Frykter tøff høst

- Stigende bekymring for hva som venter, advarer banktopp. Ferske tall viser stigende uro for framtida.

ADVARER: - Det er større strekk i laget, og mange frykter for høsten, sier leder for personmarked i Nordea, Randi Marjamaa. Foto: Nordea
ADVARER: - Det er større strekk i laget, og mange frykter for høsten, sier leder for personmarked i Nordea, Randi Marjamaa. Foto: Nordea Vis mer
Publisert

En økning i inntektene på 22 prosent dro Nordeas driftsresultat opp til sterke 1,72 millioner euro i andre kvartal.

Samtidig er det stadig flere som sliter og som frykter for egen økonomi, kan leder for privatmarked i Nordea, Randi Marjamaa fortelle i dette intervjuet med Børsen.

- Veldig mange har fortsatt sparebuffer fra pandemien, arbeidsledigheten er lav og det går generelt godt i norsk økonomi. Men det er større strekk i laget. Det er en økende bekymring for hva som venter, sier Marjamaa til Børsen.

- Vi ser at prisstigningen og rentehevingene begynner å bite, legger hun til.

Søker avdragsfrihet

Samtidig som Nordeas inntekter og lønnsomhet vokser, er det altså flere kunder som kontakter banken med klump i magen.

Prisstigningen her i landet er for tida på 6,4 prosent, noe som betyr at årets lønnstillegg er i ferd med å bli spist opp, kunne Børsen nylig fortelle. De fleste økonomer venter dessuten at rentene skal ytterligere opp, og dermed blir boliglånet enda dyrere.

- Vi har en økning på 30 prosent i møter med kunder som er bekymret. De høye strømprisene fra forrige vinter sitter fortsatt i minnet, samtidig som prisene og rentene stiger. Det kan bli en krevende høst for mange, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.