Nye Nav-tall:

Kraftig økning i ledige

Over 8000 nye personer i ledighetskøen i januar.

FLERE: Igjen øker køen utenfor Nav-kontorene. Og det er før permitteringene etter den siste innstrammingen er registrert i statistikken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
FLERE: Igjen øker køen utenfor Nav-kontorene. Og det er før permitteringene etter den siste innstrammingen er registrert i statistikken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økningen sier ikke noe om hvor mange flere som er blitt permittert som følge av nedstengte butikker for å begrense smitten av det muterte coronaviruset for ei uke siden.

De tallene kommer først tirsdag til uka.

- Svært urovekkende, utbryter Rigmor Aasrud, arbeidspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

Permitterte drar opp

- Mye av økningen skyldes naturlige sesongvariasjoner, ettersom mange arbeidskontrakter avsluttes i desember. Smitteverntiltakene i starten av januar har også stor betydning, noe som viser seg ved at permitterte utgjør en stor andel av de nyregistrerte arbeidssøkerne, sier Nav-sjef Hans Christian Holte.

Nav-tallene som ble lagt fram i dag, viser 201 400 ledige. Det er 8100 flere enn i desember, og ledigheten utgjør 7,1 prosent av arbeidsstyrken.

- Hvor stor betydning nedstengningen forrige helg fikk, ser vi først tirsdag når tallene for inneværende uke er klare, presiserer Holte.

Tallene er i denne runden hentet ut om morgenen tirsdag denne uka. De fanger i derfor i liten grad opp permitteringer som skyldes nedstengningen forrige helg i 25 kommuner i Oslo og Viken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.