Nye Nav-tall:

Kraftig økning i ledige

Over 8000 nye personer i ledighetskøen i januar.

FLERE: Igjen øker køen utenfor Nav-kontorene. Og det er før permitteringene etter den siste innstrammingen er registrert i statistikken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
FLERE: Igjen øker køen utenfor Nav-kontorene. Og det er før permitteringene etter den siste innstrammingen er registrert i statistikken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økningen sier ikke noe om hvor mange flere som er blitt permittert som følge av nedstengte butikker for å begrense smitten av det muterte coronaviruset for ei uke siden.

De tallene kommer først tirsdag til uka.

- Svært urovekkende, utbryter Rigmor Aasrud, arbeidspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

Permitterte drar opp

- Mye av økningen skyldes naturlige sesongvariasjoner, ettersom mange arbeidskontrakter avsluttes i desember. Smitteverntiltakene i starten av januar har også stor betydning, noe som viser seg ved at permitterte utgjør en stor andel av de nyregistrerte arbeidssøkerne, sier Nav-sjef Hans Christian Holte.

Nav-tallene som ble lagt fram i dag, viser 201 400 ledige. Det er 8100 flere enn i desember, og ledigheten utgjør 7,1 prosent av arbeidsstyrken.

- Hvor stor betydning nedstengningen forrige helg fikk, ser vi først tirsdag når tallene for inneværende uke er klare, presiserer Holte.

Tallene er i denne runden hentet ut om morgenen tirsdag denne uka. De fanger i derfor i liten grad opp permitteringer som skyldes nedstengningen forrige helg i 25 kommuner i Oslo og Viken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer