Kraftig økning

Utlendingene strømmer til Norge.

POPULÆRT: Flere utlendinger velger Norge som reisemål. Her fra Ålesund. Foto: NTB
POPULÆRT: Flere utlendinger velger Norge som reisemål. Her fra Ålesund. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall utlendinger som bor på norske hoteller har økt med 18 prosent fra i fjor. Men nivået er fortsatt ikke tilbake der det var før pandemien.

- Svak krone og reiseglade nordmenn og utlendinger har gitt en god start på sommeren for hotellnæringen, sier seniorrådgiver Sindre Torgals i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Totalt var det 2,7 millioner hotellovernattinger i Norge i juni, en oppgang på 1,8 prosent fra året før.

De utenlandske turistene bidro sterkt til økningen.

Det var 832 000 utenlandske overnattinger i juni. Det er en økning på 18 prosent fra i fjor, da deler av verden fortsatt var preget av koronapandemien.

Fortsatt mange nordmenn på hotellene

Samtidig har nivået norske overnattinger holdt seg relativt høyt.

- Nordmenn har fortsatt å feriere i eget land etter pandemien. Om vi sammenligner juni i år med årene før pandemien ser vi at tallet apå norske hotellovernattinger er høyere, mens tallet på utenlandske hotellovernattinger ikke er tilbake på tidligere nivå, sier Torgals.

Legger man til overnattinger på campingplasser, hyttegrender og vandrehjem, var det nesten 4,6 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i juni – det høyeste tallet målt noen gang i juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.