Boligprisene:

Kraftig oppgang: - Ekstraordinært

- Som mange har varslet ble det en sterk prisoppgang i januar.

STOR ØKNING: Onsdag formiddag presenterte bransjeforeningen Eiendom Norge den rykende ferske boligprisstatistikken for januar. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag presenterte bransjeforeningen Eiendom Norge den rykende ferske boligprisstatistikken for januar.

Det var i forkant ventet en solid boligprisvekst i årets første måneder. Eiendom Norge kan bekrefte at boligprisene i januar steg 3,2 prosent nominelt.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene 0,7 prosent. Boligprisene er nå 8,6 prosent høyere enn for ett år siden.

- Den sterke prisutviklingen vi har sett i boligmarkedet fortsatte i januar, og som mange har varslet ble det en sterk prisoppgang i januar. Spesielt sterk oppgang var det på Østlandet, Sørlandet og Sør-Vestlandet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Advarer

Han peker på at Oslo, som ventet, skiller seg ut i januar.

- Her ser vi også at det er et utbredt innslag av kupping og hete budrunder. Vi vurderer dette som årsaken til at avviket mellom prisantydning og pris stiger ytterligere her.

Tirsdag skrev Børsen at fenomenet kupping har fått sin renessanse - særlig i Oslo - de siste månedene. Terje Buraas i DNB Eiendom er blant dem som advarer selgere mot å gå på limpinnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer