Kraftig oppgang på Oslo Børs

Hentet seg inn fra start etter nedgang i går.

TURBULENT: Det har vært turbulente tider på Oslo Børs og resten av verdens børser de siste ukene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TURBULENT: Det har vært turbulente tider på Oslo Børs og resten av verdens børser de siste ukene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Børs åpnet forsiktig opp torsdag, og var 2,6 prosent opp i åpningsminuttet. Etter en time hadde oppturen ført hovedindeksen opp over 4,5 prosent, før det igjen stabiliserte seg rundt to prosent opp.

Ved 14.30-tida startet imidlertid en ny opptur som skulle etterfølges av et nytt hopp i de siste minuttene av børsdagen.

Ved stenging ende hovedindeksen opp 4,63 prosent.

Utviklingen skjer etter det dramatiske kronefallet det siste døgnet. Norges Bank har i dag varslet at de vurderer å gripe inn ved å kjøpe norske kroner.

Kriserammede Norwegian stupte med ti prosent før lønjs, men hentet seg kraftig inn og endte 2,32 prosent opp, og følger dermed flere dagers opptur.

Mowi (+6,9), Equinor (+1,8), Yara (+7,) og Norsk Hydro (+4,8) var blant selskapene som alle fikk fart oppover fra start.

Equinors oppgang kommer etter en beksvart måned. De siste 30 dagene har aksjen falt med 36 prosent.

Turbulente dager

Hovedindeksen på Oslo Børs endte i går ned 1,1 prosent til 637,75 poeng. Indeksen hentet seg dermed inn fra et fall på 3 prosent etter start.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer