Forbrukertilliten nær rekordnivåer:

Kraftig opptur for norsk økonomi

Dyp uro og pessimisme er snudd til optimisme og lysere framtidsutsikter.

OPPTUR: Norske forbrukere er styrket i troen på egen og landets økonomi. Foto: Berit Roald / NTB
OPPTUR: Norske forbrukere er styrket i troen på egen og landets økonomi. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Som Børsen tidligere har omtalt falt nordmenns tro på egen og landets økonomi som en stein da coronakrisa slo inn over Norge.

Nå er situasjonen snudd på hodet. For i løpet av ett år er dyp uro og pessimisme snudd til optimisme og lysere framtidsutsikter, ifølge forbrukertillitsindeksen (CCI) for april.

- Etter et år preget av usikkerhet og pessimisme, spesielt i mars og april i fjor, passerte indeksen nullstreken i desember til et positivt nivå for første gang i 2020. I januar og februar i år lå den rundt nullpunktet, før den i mars styrket seg markant. Den utviklingen fortsetter videre i april, sier Henrik Høidahl, fagsjef for politikk og samfunn i Opinion.

CCI-indeksen er nå utrolige 18,3 poeng høyere enn på samme tid i fjor, da coronakrisa for alvor hadde truffet Norge.

- Sterkere enn på lenge

Han forklarer snuoperasjonen med at de to indikatorene landets økonomi og husholdningens økonomi om 12 måneder, sammenliknet med i dag, er vesentlig styrket.

- Troen på landets økonomi om 12 måneder har økt gjennom 2021, og er sterkere enn på lenge, sier Henrik Høidahl i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer