Kraftig prisfall på nordsjøolje

Nordsjøoljen falt onsdag morgen under 16 dollar fatet, mindre enn to døgn etter at prisen på amerikansk lettolje kollapset.

FALL: Nordsjøoljen falt i dag til under 16 dollar fatet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FALL: Nordsjøoljen falt i dag til under 16 dollar fatet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet økte knapt 1 prosent like etter børsåpning i Asia natt til onsdag norsk tid og kostet da 19,52 dollar fatet. Siden falt prisen kraftig.

Ved 7-tiden kostet et fat nordsjøolje 16,20 dollar. Nedgangen gjennom dagen i Asia var på rundt 17 prosent. På det laveste var prisen nede på 15,98 dollar fatet, det laveste nivået siden 1999, skriver FT.

Det er andre dag på rad at nordsjøoljen kostet under 20 dollar fatet.

Prisen på amerikansk lettolje gikk under 10 dollar fatet, men steg igjen. Ved 7-tiden lå den på 10,68 dollar fatet, en nedgang på 7,69 prosent siden handelen startet i Asia onsdag.

Situasjonen var langt mer dramatisk mandag. Da kollapset prisen på amerikansk råolje for levering i mai. Prisen var på det laveste minus 40 dollar per fat. I USA er flere store oljelagre i ferd med å fylles opp, noe som var årsaken til priskollapsen. I prinsippet var oljehandlere villige til å betale kjøpere for å overta olje av denne typen olje for levering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer