Kraftig prishopp for Obos-boliger i Oslo

Prisene på Obos-boliger i Oslo steg med 9,6 prosent fra desember til januar. Likevel tror ikke Obos på en prisoppgang på mer enn fem prosent i år.

KRAFTIG ØKNING: Prisene på OBOS-boliger steg kraftig i januar, etter et overraskende fall forrige måned. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRAFTIG ØKNING: Prisene på OBOS-boliger steg kraftig i januar, etter et overraskende fall forrige måned. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et overraskende prisfall på 5,6 prosent i desember, har prisene for brukte Obos-boliger i Oslo-området gjort et kraftig hopp. Prisene er nå 5,9 prosent høyere enn i januar i fjor.

– Vi tror året vil ende med en prisoppgang på rundt fem prosent i Oslo i 2020, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

I januar var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for Obos-boliger i hovedstadsområdet 65.259 kroner.

Korreksjon

Januar er vanligvis en sterk måned i boligmarkedet, men man må tilbake til starten av 2011 for å finne en prisvekst i nærheten av veksten i årets første måned.

Den gang økte prisene med 6,8 prosent. I snitt har Obos-prisene i Oslo økt med 3 prosent i januar i perioden 2004 til 2019.

Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos mener den uvanlig sterke veksten i januar i år, er en korreksjon etter det kraftige prisfallet på slutten av fjoråret.

– Vi tror at prisene nå er tilbake på et mer riktig nivå, sier Monsvold.

Hun mener utsikter til god lønnsvekst og uendret rente er faktorer som trekker prisene opp.

Få nye boliger

Sjeføkonomen ser med bekymring på at det ser ut til å bli bygget for få boliger i Oslo de neste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer