Kraftig refs: «Ødelegg dokumentene»

Varsler gransking av sveitsisk storbank etter «mistenkelig» opprydningsarbeid i kjølvannet av sanksjonene.

MISTENKT FOR Å SKJULE INFORMASJON: Den sveitsiske storbanken Credit Suisse har havnet under lupen til amerikanske myndigheter. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / File Photo / NTB
MISTENKT FOR Å SKJULE INFORMASJON: Den sveitsiske storbanken Credit Suisse har havnet under lupen til amerikanske myndigheter. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / File Photo / NTB Vis mer
Publisert

Det blåser nok en gang opp til storm rundt veggene til en av verdens største private banker, sveitsiske Credit Suisse. Mandag slo den demokratiske kongressrepresentanten Carolyn Maloney full alarm og varslet storstilt gransking av storbanken.

Årsaken er at Credit Suisse har bedt ulike hedgefond og investorer om å «ødelegge dokumenter» med oversikt over de rikeste kundenes verdier. Papirene skal gi innsikt i eierskap rundt yachter, privatfly og eiendommer.

Det skriver Financial Times og CNN.

- Betydelig bekymring

Timingen er i så fall skrekkelig. Som følge av de internasjonale sanksjonene mot Russland, har de fleste banker nå et ansvar for overvåke og blokkere finansielle aktiviteter som kan tilknyttes sanksjonerte oligarker.

«Med tanke på tidspunktet for denne forespørselen og dens innhold, skaper Credit Suisses handling betydelig bekymring for at banken forsøker å skjule informasjon», heter det i et brev fra kongressrepresentant Maloney til bankens toppsjef, Thomas Gottstein.

Ifølge Fortune ønsker ikke Credit Suisse å kommentere saken, men viser til en uttalelse gitt 3. mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer