Kraftige reaksjoner mot Rødt-Mimir

Rødt skal denne helgen si ja eller nei til sluttdato for norsk oljeproduksjon. Norge og verden trenger olje i 2040, sier Mimir Kristjansson. Samtidig får han kritikk for å undergrave partiets politikk.

GREAT AGAIN: Mimir Kristjansson får kritikk for å være for mye i media og for å undergrave partiets politikk. Denne helgen kan han vinne fram og fjerne sluttdatoen i Rødts partiprogram. Foto fra Rødts Spleis-kampanje
GREAT AGAIN: Mimir Kristjansson får kritikk for å være for mye i media og for å undergrave partiets politikk. Denne helgen kan han vinne fram og fjerne sluttdatoen i Rødts partiprogram. Foto fra Rødts Spleis-kampanje Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): - Klimapolitikken har nok luftige datoer og mål. Vi trenger ingen sluttdato, men en startdato om når vi skal bremse oljeutvinningen. Å krangle om når det siste oljefeltet skal stenges er lite klokt, sier Mimir Kristjansson.

Rødts landsmøte er spredt for alle vinder. Mens partiledelsen sitter på Gardermoen, er på grunn av coronasituasjonen mange delegater med hjemmefra eller partikontorer rundt om i landet.

Mimir Kristjansson er med fra oljebyen Stavanger og kjemper nå en kamp ingen på landsmøtet tør å spå utfallet av: Vil Rødt fortsatt gå inn for en sluttdato for olje- og gassutvinning på norsk sokkel?

Svaret har så langt vært «ja», men sterke krefter vil snu partiet. Saken debatteres fredag kveld, men det er ventet endringsforslag som gjør at avstemningen blir lørdag kl. 13.30.

- Først og fremst er det dårlig ressursutnytting å stenge alle oljefeltene på samme dag. Skal man stenge et oljefelt man har investert titalls milliarder i selv når det er store verdier igjen?

Nei, sier Kristjansson. Og fortsetter:

- Uansett hva Rødt eller Norge vedtar kommer verden - og Norge - til å forbruke mye olje i 2040.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.