Streik på Olivia

Krangler om alt: - Unødvendig

Partene i streiken ved Olivia er ikke engang enige om hvor mange som jobber i den italienske restauranten.

STREIK: Den italienske restauranten Olivia i Hegdehaugsveien er rammet av streik, men holder fortsatt åpent. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STREIK: Den italienske restauranten Olivia i Hegdehaugsveien er rammet av streik, men holder fortsatt åpent. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg reagerer på at det er blitt brukt så harde ord. Måten de har omtalt oss på. Det blir unødvendig krast, sier Fredrik Remmen til Børsen.

42-åringen er daglig leder og styreleder i Olivia-konsernet, der Fellesforbundet har tatt ut et 20-talls medlemmer til streik ved restauranten i Hegdehaugsveien.

Blant de harde ordene Remmen reagerer på, er Fellesforbundets påstander om at Olivia-ledelsen har forsøkt å få ansatte til melde seg ut av fagforeningen under trusler og press.

Tyr til påstand

- Det faller på sin egen urimelighet, sier Remmen.

- Dette er kanskje en påstand de tyr til når de ser at mange ønsker å melde seg ut, fordi de er fornøyd med den avtalen de allerede har hos oss, tilføyer han.

Ifølge Remmen ønsker 85 prosent av de ansatte ved Olivia i Hegdehaugsveien å jobbe under den lokale husavtalen.

- Hadde flertallet ønsket en tariffavtale inngått med Fellesforbundet, så ville det ikke vært noe å lure på. Men når det er så få som 15 prosent, så blir det feil om den lille minoriteten skal trumfe den store majoriteten, sier Olivia-toppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer