Krangler om «kriselista»

Mens justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) er skeptisk til å liste opp hvilke selskaper som får krisestøtte, mener SV de må tåle at det blir kjent.

VIL IKKE DELE: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) er lunken til ideen om å offentliggjøre hvilke bedrifter som mottar krisestøtte, og hvor mye de får. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL IKKE DELE: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) er lunken til ideen om å offentliggjøre hvilke bedrifter som mottar krisestøtte, og hvor mye de får. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både MDG og Arbeiderpartiet mener åpenhet om hvem som mottar krisestøtte, og hvor store tilskudd som gis, er viktige tiltak for å hindre misbruk. De har tatt dette med inn i forhandlingene om kompensasjonsordningene for kriserammede bedrifter som pågår på Stortinget.

– Jeg syns det høres veldig rart ut at enkeltpersoner eller enkeltselskaper skal settes på en liste, sier Mæland til NTB.

Personvern

På pressekonferansen mandag opplyste hun at hun ikke kjenner til de konkrete forslagene. Men hun begrunnet skepsisen med behovet for å ta vare på personvernet også i krisetider. Det gjelder både enkeltpersoner og bedrifter.

– Åpenhet er bra, men vi pleier ikke å legge ut lister over hvem som mottar offentlige ytelser. Jeg syns vi fortsatt skal basere oss på tillit og at folk opptrer ordentlig, uansett hva slags tilskudd man får fra det offentlige, sa hun.

– Vi skal ha systemer som er lette å håndtere, men vanskelige å misbruke, tilføyde hun.

SV: Søkere må tåle åpenhet

SVs Torgeir Knag Fylkesnes mener på sin side at Mæland ikke har fulgt med i timen. Han påpeker at regjeringen selv har gitt Stortinget skriftlig beskjed om at det skal være stor åpenhet om støtten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer