Krangler om regninga: Arrestert sjeik avbestilte Brynestad-yacht

Drømmecruiset måtte avlyses da en saudisk mogul ble arrestert. Nå har striden med Atle Brynestads utleieselskap nådd retten.

DRØMMECRUISE AVLYST: En av Saudi-Arabias rikeste, sjeik Saleh Abdullah Kamel, avlyste et cruise med den Atle Brynestad-eide yachten «Seadream II», som på bildet ses sammen med tvillingskipet «Seadream I». Nå har en krangel om regninga havnet i retten. Foto: SeaDream Yacht Club
DRØMMECRUISE AVLYST: En av Saudi-Arabias rikeste, sjeik Saleh Abdullah Kamel, avlyste et cruise med den Atle Brynestad-eide yachten «Seadream II», som på bildet ses sammen med tvillingskipet «Seadream I». Nå har en krangel om regninga havnet i retten. Foto: SeaDream Yacht Club Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken kom ikke alene for sjeik Saleh Abdullah Kamel. Den 4. november 2017 ble den styrtrike, saudiske bankmannen arrestert og fikk kontoer og eiendeler frosset.

Dermed så han seg nødt til å utsette og senere avlyse et privat, to ukers drømmecruise med yachten «Seadream II» som opprinnelig skulle hatt avgang fra Monte Carlo sommeren 2018.

Og på toppen av det hele: Yacht-selskapet SeaDream Yacht Club Limited (SYCL) på Bahamas, eid av nordmannen Atle Brynestad (64), ville ikke refundere allerede innbetalt leie.

«Urettmessig berikelse», hevdes det i en nylig innsendt stevning i Miami mot Brynestads selskap.

Grunnla islamske banker

Atle Brynestad er kjent som gründer av Smart Club-kjeden og mangeårig eier av blant annet Porsgrunds Porselænsfabrikk, Hadeland Glassverk og det Miami- og Oslo-baserte yachtselskapet SeaDream. Kapital rangerte ham i år som Norges 268. rikeste med en formue på 1,2 milliarder kroner.

Heller ikke sjeik Saleh Abdullah Kamel (78) er noen hvemsomhelst.

Som styreformann og grunnlegger av Dallah Al-Baraka, et av Midt-Østens største forretningskonglomerater, er han en av Saudi-Arabias aller rikeste. Han er også kjent som en pionér i opprettelsen av islamske banker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer