Krass kritikk mot Norge: «På kokepunktet»

Økende kritikk mot regjeringens reisestopp.

Tyske strender har begynt å fylle seg opp med folk på godværsdager. Nå har imidlertid landet valgt å opprettholde reiseadvarselen mot Norge. Foto: Hauke-Christian Dittrich / dpa / NTB Scanpix
Tyske strender har begynt å fylle seg opp med folk på godværsdager. Nå har imidlertid landet valgt å opprettholde reiseadvarselen mot Norge. Foto: Hauke-Christian Dittrich / dpa / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen får kritikk for å opprettholde særnorske corona­regler. Det har ført til at Tyskland nå har valgt å opprettholde reiseadvarselen mot Norge.

Årsaken er at Norge fortsatt stenger grensene for tyske turister, skriver Aftenposten.

Dermed er Norge, sammen med Spania og Sverige, blant landene i EU/EØS-området som tyskere anbefales å holde seg unna, ifølge tyske medier.

- Det er utrolig beklagelig. Tyskland har samme smittebilde og like strenge tiltak som Norge. Tyskere er utrolig viktige for norsk reiseliv, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

NORGESVIDEO: Søskenparet la nylig ut en video fra en reise de gjorde i fjor sommer. Aldri hadde de trodd at så mange skulle se den. Video: Mathias Haughom Vis mer

Krohn-Devold beskriver stemningen i norsk reiseliv som «på kokepunktet», særlig etter at Danmark denne uka åpnet for seminarer med opp til 500 personer. I Norge er grensen satt til 50.

Fredag eller mandag skal regjeringen etter planen presentere ytterligere reiselettelser for Norden og eventuelt for «andre nærliggende europeiske land».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer