Kreml-barna: - Ekstremt hyklersk

Putin freser mot russere som deler vestlige verdier. Samtidig har Kreml-barna prestisjeutdanninger fra Vesten og lever luksusliv i storbyene.

SANKSJONERT: Elizaveta Peskova har nytt godt av muligheter i Vesten, takket være hennes fars plass i Putins varme. Foto: @lisa_peskova / Instagram
SANKSJONERT: Elizaveta Peskova har nytt godt av muligheter i Vesten, takket være hennes fars plass i Putins varme. Foto: @lisa_peskova / Instagram Vis mer
Publisert

Under invasjonen av Ukraina har Vesten innført en rekke sanksjoner mot hundrevis av russere. De stadig ekspanderende svartelistene begynner også å inkludere Kreml-barna - oligarkene og politikernes avkom som lever svært godt av fedrenes virke.

Luksusleiligheter, glamorøse ferier og prestisjeutdanninger i Vesten virker å være startpakka til rikingbarna. Det til tross for at Russlands president Vladimir Putin har gått hardt ut mot russere som menger seg med Vesten.

- Det russiske folk vil alltid være i stand til å skille de ekte patriotene fra avskum og forrædere, og ganske enkelt spytte dem ut som en mygg som ved et uhell fløy inn i munnen deres, sa han i en tordentale i mars.

«Avskum og forrædere»

Da hadde han tilsynelatende glemt at hans to døtre, Maria og Katerina, har flere bindinger til Vesten. Eldstedatteren Maria skal ha bodd på en stor eiendom med ektemannen i Nederland, mens lillesøsteren er koblet til en luksusbolig i Monaco. De ble begge nylig sanksjonert av USA og EU.

Putin trenger heller ikke å se lenger enn Russlands maktelite forstørrelsesglass for å finne «avskum og forrædere», som han kaller det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer