Kreml erkjenner økonomisk trøbbel

Kreml erkjenner ifølge Reuters at Russland opplever «problemer» i økonomien.

STENGE SANKSJONER: En rekke land har innført strenge sanksjoner mot Russland som følge av invasjonen av Ukraina. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kreml via AP / NTB
STENGE SANKSJONER: En rekke land har innført strenge sanksjoner mot Russland som følge av invasjonen av Ukraina. Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Kreml via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Men problemene gir muligheter for framtidig utvikling, sier de, ifølge nyhetsbyrået.

Erkjennelsen kommer kort tid etter at en fjerde runde med sanksjoner ble vedtatt av EU. De retter seg mot den russiske militærindustrien, stålindustrien og energisektoren.

EU og Verdens handelsorganisasjon (WTO) er også enige om at russiske varer ikke lenger skal ha de samme fordelene som de hittil har nytt godt av i WTO-samarbeidet. Det kan åpne for straffetoll på disse, og sidestille landet med Nord-Korea og Iran i verdenshandelen, skriver NTB.

I tillegg tar EU ytterligere grep for å ramme Russlands elite, i form av forbud mot å eksportere luksusvarer som dyre biler og smykker fra EU-land.

Trekker fram atomavtalen

Kreml sier ifølge Reuters at Vesten må ha i bakhodet at sanksjonene kan ha innvirkning på atomforhandlingene med Iran, som flere verdensmakter forsøker å gjenoppta.

For to uker siden krevde Russland garanti for at de vestlige sanksjonene som blir pålagt landets økonomi etter invasjonen av Ukraina, ikke vil påvirke handelen med Iran.

Som med den opprinnelige atomavtalen fra 2015, var det forventet at Moskva ville spille en rolle i gjennomføringen av en ny avtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.