Krever 77 mill.: - Ikke tvangssalg

Gjeldstynget gründer må selge prakteiendom.

AVVISER TVANGSSALG: Snarøya-boligen har både egen badestrand og dypvannsbrygge. Nå selges den for 77,5 millioner kroner. Foto: Zovenfra
AVVISER TVANGSSALG: Snarøya-boligen har både egen badestrand og dypvannsbrygge. Nå selges den for 77,5 millioner kroner. Foto: Zovenfra Vis mer
Publisert

I 2006 punget gründer Frode Berner Hope (55) ut 19 millioner kroner for en kremeiendom på Snarøya i Bærum. Her har han hatt mulighet til å boltre seg i et herskapshus med egen badestrand og dypvannsbrygge på ei tomt som strekker seg over 2,6 mål.

Ifølge opplysninger fra Grunnboken kommer det fram at boligen ble besluttet tvangssolgt 11. april i år i Ringerike, Asker og Bærum tingrett.

- Men det er ikke et tvangssalg. Det er satt på hold så vi kan selge dette i det åpne markedet. Det er det beste for alle parter, presiserer eiendomsmekler Gøran Sørensen i Privatmegleren overfor Børsen.

Underskudd

Det var Budstikka og Finansavisen som først omtalte saken. Ifølge sistnevnte har Hope drevet med produksjon av spirer til restauranter og butikker.

Selskapet, som gikk konkurs i april i fjor, gikk med dundrende underskudd og hadde ved utgangen av 2020 et tap på over 60 millioner kroner.

I februar i fjor tok også politiet arrest i luksusboligen på Snarøya. I første omgang ble det tatt heft i 17,5 millioner kroner, før beløpet tre måneder seinere ble redusert til 11,8 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.