Krever 77 mill.: - Ikke tvangssalg

Gjeldstynget gründer må selge prakteiendom.

AVVISER TVANGSSALG: Snarøya-boligen har både egen badestrand og dypvannsbrygge. Nå selges den for 77,5 millioner kroner. Foto: Zovenfra
AVVISER TVANGSSALG: Snarøya-boligen har både egen badestrand og dypvannsbrygge. Nå selges den for 77,5 millioner kroner. Foto: Zovenfra Vis mer
Publisert

I 2006 punget gründer Frode Berner Hope (55) ut 19 millioner kroner for en kremeiendom på Snarøya i Bærum. Her har han hatt mulighet til å boltre seg i et herskapshus med egen badestrand og dypvannsbrygge på ei tomt som strekker seg over 2,6 mål.

Ifølge opplysninger fra Grunnboken kommer det fram at boligen ble besluttet tvangssolgt 11. april i år i Ringerike, Asker og Bærum tingrett.

- Men det er ikke et tvangssalg. Det er satt på hold så vi kan selge dette i det åpne markedet. Det er det beste for alle parter, presiserer eiendomsmekler Gøran Sørensen i Privatmegleren overfor Børsen.

Underskudd

Det var Budstikka og Finansavisen som først omtalte saken. Ifølge sistnevnte har Hope drevet med produksjon av spirer til restauranter og butikker.

Selskapet, som gikk konkurs i april i fjor, gikk med dundrende underskudd og hadde ved utgangen av 2020 et tap på over 60 millioner kroner.

I februar i fjor tok også politiet arrest i luksusboligen på Snarøya. I første omgang ble det tatt heft i 17,5 millioner kroner, før beløpet tre måneder seinere ble redusert til 11,8 millioner.

Det viser opplysninger fra Grunnboken.

Fritidsbolig begjært tvangssolgt

Nå, over ett år seinere, var villaen i ferd med å styre mot et tvangssalg med tingretten i spissen. I slike tilfeller selges eiendommen ofte for mindre enn den er verdt.

Så åpnet kreditorene opp for at gründeren kunne forsøke et privat salg.

Ifølge Finansavisen har Hope riktignok dårlig tid. Ved siden av strandperla på Snarøya, har han også en fritidseiendom på Norefjell som er begjært tvangssolgt, seinest i januar i år.

Hope har ikke besvart Børsens henvendelser. Budstikka og Finansavisen skriver at også de har rettet flere henvendelser til Hope, uten å få svar.

Krever oppussing

Siden Hope kjøpte boligen for 17 år siden har verdistigningen vært formidabel. Prisantydningen er satt til 77,5 millioner kroner, altså 58,5 millioner kroner mer enn det gründeren selv betalte.

Millardær Kjell Inge Røkke skapte overskrifter da han annonserte at han flyttet til Sveits. Men to sjeldne samleobjekter får ikke bli med. Video: NTB, RøhneSelmer AS, Bjørn Langsem / Dagbladet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Selv om boligen er «påbygd i seinere år og oppgradert på flere områder», må en ny eier påregne å bla opp ytterligere for noe oppussing. Det spares likevel ikke på superlativene.

«Ytterst på Langodden selges det nå en unik perle av en eiendom - en sjelden mulighet forbeholdt noen få. Eiendommen er på godt over 2,6 mål med badestrand, dypvannsbrygge og flotte hageområder. Det tilhører en herskapelig bolig fra 1890, og garasjeanlegg med plass til fire biler», kan salgsannonsen friste med.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer