Krever aldersgrense: - Lovløse tilstander

Det er på høy tid med strengere regler for kosmetiske inngrep, mener stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H). Regjeringen foreslår blant annet aldersgrense.

KREVER ALDERSGRENSE: Regjeringen vil ha strengere regler for kosmetiske inngrep. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
KREVER ALDERSGRENSE: Regjeringen vil ha strengere regler for kosmetiske inngrep. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I dag er det nærmest lovløse tilstander i denne bransjen. Det er på høy tid at det stilles kompetansekrav til de som utfører disse inngrepene, sier Lønseth i en epost til NTB.

For å motvirke kroppspress blant barn og unge foreslår regjeringen blant annet å innføre 18 års aldersgrense for visse inngrep, strengere regler for markedsføring og tydelige kompetansekrav.

– Useriøse aktører skal ikke sove trygt om natta. Feilbehandling av kosmetiske inngrep kan gi store bivirkninger og senskader, sier Lønseth.'

– Setter ned foten

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener altfor mange barn og unge utsettes for skjønnhetsidealer som gjør at de vil endre friske, sterke og flotte kropper.

– Slike kroppsidealer kan gjøre barn og unge syke. Nå setter vi ned foten og strammer inn regelverket, sier Høie i en pressemelding.

I en spørreundersøkelse fra 2014 svarte 85 prosent av jentene og 30 prosent av guttene at de opplevde kroppspress, ifølge regjeringen. Reklame, TV, blogger og venner ble særlig oppgitt som kilder til kroppspress eller påvirkning av kroppsideal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer