Krever at kranene åpnes

MDGs Rasmus Hansson mener at skjenkestoppen må oppheves, og det umiddelbart. - Forbudet er næringsfiendtlig, mener han.

MÅ TA SLUTT: MDG-profil Rasmus Hansson mener skjenkeforbudet rammer for hardt. Han vil ha slutt på det straks. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MÅ TA SLUTT: MDG-profil Rasmus Hansson mener skjenkeforbudet rammer for hardt. Han vil ha slutt på det straks. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil ha slutt på den absolutte skjenkestoppen. Med en gang.

Det er den krystallklare beskjeden fra stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG).

Siden 16. desember har det vært full stans i alkoholserveringen i Norge. Skjenkeforbudet kom som en del av de omfattende tiltakene mot omikronsmitten.

- Firkantet og næringsfiendtlig

Dagbladet kan onsdag fortelle at nesten halvparten av alle bedrifter i utelivsbransjen nå frykter konkurs. 47 prosent sier de ser reell fare for å gå dukken, ifølge NHOs nye medlemsundersøkelse.

Hansson mener kostnadene ved skjenkestoppen nå har blitt altfor høye.

- Det er for mange arbeidsplasser og bedrifter som går over ende på grunn av dette her. Den totale skjenkestoppen må ta slutt med en gang, sier MDG-profilen til Dagbladet Børsen.

Tirsdag ble det kjent at to velkjente utesteder i Bergen må gi opp og går til skifteretten.

Rasmus Hansson er næringspolitisk talsperson i MDG, og mener regjeringen er altfor lite opptatt av hvordan skjenkestoppen rammer arbeidsplasser og bedrifter.

- Det er altfor firkantet og koster altfor mange arbeidsplasser å kjøre den totale nedstengingen av alkoholservering som regjeringen gjør nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer