Krever at kranene åpnes

MDGs Rasmus Hansson mener at skjenkestoppen må oppheves, og det umiddelbart. - Forbudet er næringsfiendtlig, mener han.

MÅ TA SLUTT: MDG-profil Rasmus Hansson mener skjenkeforbudet rammer for hardt. Han vil ha slutt på det straks. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MÅ TA SLUTT: MDG-profil Rasmus Hansson mener skjenkeforbudet rammer for hardt. Han vil ha slutt på det straks. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil ha slutt på den absolutte skjenkestoppen. Med en gang.

Det er den krystallklare beskjeden fra stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG).

Siden 16. desember har det vært full stans i alkoholserveringen i Norge. Skjenkeforbudet kom som en del av de omfattende tiltakene mot omikronsmitten.

- Firkantet og næringsfiendtlig

Dagbladet kan onsdag fortelle at nesten halvparten av alle bedrifter i utelivsbransjen nå frykter konkurs. 47 prosent sier de ser reell fare for å gå dukken, ifølge NHOs nye medlemsundersøkelse.

Hansson mener kostnadene ved skjenkestoppen nå har blitt altfor høye.

- Det er for mange arbeidsplasser og bedrifter som går over ende på grunn av dette her. Den totale skjenkestoppen må ta slutt med en gang, sier MDG-profilen til Dagbladet Børsen.

Tirsdag ble det kjent at to velkjente utesteder i Bergen må gi opp og går til skifteretten.

Rasmus Hansson er næringspolitisk talsperson i MDG, og mener regjeringen er altfor lite opptatt av hvordan skjenkestoppen rammer arbeidsplasser og bedrifter.

- Det er altfor firkantet og koster altfor mange arbeidsplasser å kjøre den totale nedstengingen av alkoholservering som regjeringen gjør nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.