Finansavisen:

Krever at Sveits-milliardær river

Oslo kommune mener rikingenes flytebrygge er ulovlig og krever den fjernet.

«BETYDELIG UTVIDET»: Den aktuelle flytebrygga skal være den som ligger øverst i markert felt. Foto: 2023 Norkart AS/Plan- og bygningsetaten, Oslo Kommune
«BETYDELIG UTVIDET»: Den aktuelle flytebrygga skal være den som ligger øverst i markert felt. Foto: 2023 Norkart AS/Plan- og bygningsetaten, Oslo Kommune Vis mer
Publisert

Investor Tom Bergesen (66) og milliardær Christian Gruner Sundt (46) eier en strandparsell sammen på Bygdøy i Oslo.

Den ligger langs Frognerkilen, der luksuseiendommene og båtbryggene ligger som perler på ei snor.

Nå har duoen fått et strengt brev i posten fra Oslo kommune, ifølge Finansavisen.

Kreves fjernet

Etaten har kartlagt eiendommene langs fjorden for å avdekke mulige ulovligheter. De har blant annet brukt gamle flyfoto over området. Nå har de konkludert med at flytebrygga på rikingenes eiendom er «betydelig utvidet» de seineste åra.

Kommunen krever flytebrygga fjernet. Betongkonstruksjonen må tilbakeføres til sin seineste lovlige stand, som var i 1971. De to kan søke om godkjenning, men det skal mye til siden det er svært strenge regler.

Sveits

Sundt var i ferd med å ta gigantformuen hjem til Norge etter åtte år i USA. Men på grunn av regjeringens skattepolitikk skal han i stedet ha flyttet til Sveits, kunne Finansavisen melde i høst.

Christian Sundt er ifølge Kapital god for 8,6 milliarder kroner. Det gjør ham til Norges 36. rikeste person. Shippingarvingen og investoren Tom Bergesen har ifølge skattelistene for 2021 en formue på 325 millioner kroner.

Det har ikke lyktes Børsen å oppnå kontakt med Sundt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer