I Oslo sentrum ligger samlingspunktet Oslo Street Food, som er fullstappet av ulike boder med mat fra store deler av verden. I helgene gjøres stedet om til nattklubb, hvor køen ofte strekker seg langt nedover Torggata.
På sommerstid er det gjerne tett på bordene i uteserveringa. Neste sommer kan det imidlertid bli en langt slankere uteservering for mathallens mange gjester.
Statsforvalteren i Oslo og Viken har nemlig slått fast at dagens uteservering er ulovlig, skriver Avisa Oslo.

Kroken på døra
- Reagerer sterkt
Uteserveringa er gjerdet inn med glassrekkverk. Kommunen mener dette må erstattes med spiler eller tau, ettersom nåværende rekkverk «ikke er luftig utformet», skriver avisa. I tillegg mener Plan og bygningsetaten (PBE) at uteområdet er til hinder for gående og syklister, og krever at dette innskrenkes med flere meter.
Særlig fredager og lørdager pekes på som en utfordring, med tanke på de lange køene.
- Vi reagerer sterkt på det. Vi ønsker å skape et økt byliv, slik kommunen selv har stadfestet at de også vil i sine handlingsplaner. Oslo Street Food skaper et rikere og kulere Oslo, men vi opplever at vi ikke blir hensyntatt i det hele tatt, sier styreleder Wilhelm Naustdal Larsen til avisa.
Konflikten med PBE stammer tilbake til 2021, da etaten avslo mathallens søknad om å opprettholde uteserveringen og rekkverket slik det ser ut i dag.
Vedtaket ble påklaget, og havnet på Statsforvalterens bord. 18. august i år slår Statsforvalteren fast at uteserveringen er ulovlig, og at klagen ikke tas til følge. Dette vedtaket kan ikke klages på.
- Helt på viddene
Til Børsen sier Oslo Street Food-sjefen at de fortsatt har et håp om at de kan beholde dagens uteservering.
- Vi har et håp om at fornuften kan seire til slutt. Vi skal få noen advokater til å se på dette, og jeg skulle gjerne hørt litt hva politikerne har å si om dette, sier han.

Larsen mener at de ikke har fått noen klager på uteserveringa fra andre enn PBE, og at de ikke forstår argumentet med at det blir for trang.
- Argumentasjonen er fullstendig på viddene. Dette stikker nok dypere enn Oslo Street Food, og er et symptom på et større problem, nemlig at de har etater som ikke snakker sammen, mener han.
- Tenker på kundene
Styrelederen er ikke kjent med at de har en frist på seg til å snevre inn uteserveringen og bytte ut gjerdet. Han påpeker også at mesteparten av uteserveringen er leid av utleieren, og at det bare er en mindre del som leies av kommunen.
Hvor mye endringene vil koste har han ikke noe tall på.
- Det er ikke økonomien som har noe å si for oss. Vi tenker mer på hensynet til kundene våre, som vi vil skal ha det bra, sier Larsen.