Oslo Street Food:

Krever endringer: - Fullstendig på viddene

Kommunen har slått fast at uteserveringen til den populære mathallen er ulovlig.

BLIR MINDRE: Uteserveringa til Oslo Street Food har i alle år sett slik ut. Nå må de snurpe inn gjerdet. Foto: Vidar Ruud / NTB
BLIR MINDRE: Uteserveringa til Oslo Street Food har i alle år sett slik ut. Nå må de snurpe inn gjerdet. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

I Oslo sentrum ligger samlingspunktet Oslo Street Food, som er fullstappet av ulike boder med mat fra store deler av verden. I helgene gjøres stedet om til nattklubb, hvor køen ofte strekker seg langt nedover Torggata.

På sommerstid er det gjerne tett på bordene i uteserveringa. Neste sommer kan det imidlertid bli en langt slankere uteservering for mathallens mange gjester.

Statsforvalteren i Oslo og Viken har nemlig slått fast at dagens uteservering er ulovlig, skriver Avisa Oslo.

- Reagerer sterkt

Uteserveringa er gjerdet inn med glassrekkverk. Kommunen mener dette må erstattes med spiler eller tau, ettersom nåværende rekkverk «ikke er luftig utformet», skriver avisa. I tillegg mener Plan og bygningsetaten (PBE) at uteområdet er til hinder for gående og syklister, og krever at dette innskrenkes med flere meter.

Særlig fredager og lørdager pekes på som en utfordring, med tanke på de lange køene.

- Vi reagerer sterkt på det. Vi ønsker å skape et økt byliv, slik kommunen selv har stadfestet at de også vil i sine handlingsplaner. Oslo Street Food skaper et rikere og kulere Oslo, men vi opplever at vi ikke blir hensyntatt i det hele tatt, sier styreleder Wilhelm Naustdal Larsen til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.