Omstridt ansettelse

Krever Erna-svar

Statsminister Erna Solberg (H) må stille i åpen høring på Stortinget etter omstridt ansettelse.

TEPPET: Statsminister Erna Solberg (H) kalles inn av Stortinget for å svare for ansettelsen av forsvarsministeren som ny fiskeridirektør. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TEPPET: Statsminister Erna Solberg (H) kalles inn av Stortinget for å svare for ansettelsen av forsvarsministeren som ny fiskeridirektør. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir høring i kontrollkomiteen om ansettelsen av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) som fiskeridirektør.

Stortingets kontrollkomité kaller inn både statsminister Erna Solberg (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) til åpen høring.

Der må de svare på hva som skjedde da Bakke-Jensen ble utnevnt som ny fiskeridirektør i september i fjor, skriver Klassekampen.

Trapper opp

Leder i kontrollkomiteen, Dag Terje Andersen (Ap), bekrefter overfor avisa at komiteen nå trapper opp sine undersøkelser.

- Komiteen har besluttet at vi kommer til å invitere næringsministeren og statsministeren til høring i saken, sier han.

Dag Terje Andersen sier at det er måten ansettelsene skjedde på som gjør en kontrollhøring nødvendig.

Ansatt av kolleger

- Og ikke minst er det prinsipielle ved at en sittende statsråd blir utnevnt av sine kolleger til embetsstillinger, sier Andersen.

At kontrollkomiteen vil til bunns i prosessen som førte til ansettelsen, har utløst et kritisk søkelys også mot to tidligere tilfeller der regjeringen har tildelt tunge embeter til egne statsråder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer