Krever forbud etter Pizzabakeren-bråk

Rødt-politiker Mimir Kristjansson mener franchisemodellen legger til rette for utnytting av unge arbeidstakere.

REAGERER: Mimir Kristjansson går til angrep på franchisemodellen etter avsløringene om arbeidsforholdene på Pizzabakeren. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB
REAGERER: Mimir Kristjansson går til angrep på franchisemodellen etter avsløringene om arbeidsforholdene på Pizzabakeren. Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Vi mener vi må forby hele franchisemodellen.

Det er konklusjonen til Rødt-politiker Mimir Kristjansson etter at han har lest Børsens avsløring om arbeidsforholdene på Pizzabakeren.

Trøblete arbeidsmiljø

En rekke tidligere og nåværende ansatte har anonymt delt sine historier om et trøblete arbeidsmiljø. Historiene støttes opp av det overordnede inntrykket fra Arbeidstilsynets 29 tilsyn i fjor og så langt i år.

Samtlige besøk avdekket brudd på arbeidsmiljøloven. Til sammen dreier det seg om ikke mindre enn 180 forhold som Arbeidstilsynet har påpekt som mangelfulle. HMS-brudd, mangelfulle arbeidsavtaler og brudd på krav om å ha verneombud topper lista.

I forbindelse med at saken ble kjent sa Pizzabakeren til Børsen at der de oppdager eller får beskjed om hendelser, så tar de det direkte med franchisetaker, og at de systematisk jobber med utvikling og opplæring av alle ledere i lover og regler.

- Dessverre kan det virke som om vi ikke har nådd fram til alle, så vi forsøker nå å ytterligere tydeliggjøre kravene og lovverket for våre ledere/franchisetakere, fortalte administrerende direktør Jan Henrik Jelsa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer