YS - Arbeidslivsbarometer:

Krever grep for jobb-påfyll

Hver tredje arbeidstaker vil takke nei til et tilbud om etterutdanning. Det er en dobling på få år. YS slår alarm og krever flere tiltak.

GREP: Erik Kollerud er leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Han mener mye feiler når interessen for etterudanning synker blant norske arbeidstakere. Foto: Ali Zare / NTB
GREP: Erik Kollerud er leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Han mener mye feiler når interessen for etterudanning synker blant norske arbeidstakere. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg tror at mange føler de har den kompetansen de trenger. Også selv om det ikke nødvendigvis alltid stemmer, sier YS-leder Erik Kollerud.

Han kommenterer et av funnene fra Arbeidslivsbarometeret. Børsen har fått eksklusivt innsyn før det hele legges fram under Arendalsuka:

- Interessen for etter- og videreutdanning er klart og tydelig på retur blant norske arbeidstakere.

- Det er ikke tvil om at dette er en langsiktig trend, sier Kollerud.

Savner kompetanse

Hele 4000 respondenter deltar i undersøkelsen.

På spørsmål om man ville takke ja til et tilbud om etter- eller videreutdanning dersom forholdene legges til rette for det på arbeidsplassen, sier litt over fire av ti (44 prosent) at det er sannsynlig.

Det er en markant nedgang fra 64 prosent i 2010, da undersøkelsen ble gjennomført første gang.

I samme periode har andelen som sier det er «usannsynlig» å si ja til et slikt tilbud, doblet seg fra 15 prosent til 30 prosent.

Kollerud understreker at flertallet av norske arbeidstakere opplever at de fikser oppgavene som følger med jobben. Samtidig er det mange som sliter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer