YS - Arbeidslivsbarometer:

Krever grep for jobb-påfyll

Hver tredje arbeidstaker vil takke nei til et tilbud om etterutdanning. Det er en dobling på få år. YS slår alarm og krever flere tiltak.

GREP: Erik Kollerud er leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Han mener mye feiler når interessen for etterudanning synker blant norske arbeidstakere. Foto: Ali Zare / NTB
GREP: Erik Kollerud er leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). Han mener mye feiler når interessen for etterudanning synker blant norske arbeidstakere. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg tror at mange føler de har den kompetansen de trenger. Også selv om det ikke nødvendigvis alltid stemmer, sier YS-leder Erik Kollerud.

Han kommenterer et av funnene fra Arbeidslivsbarometeret. Børsen har fått eksklusivt innsyn før det hele legges fram under Arendalsuka:

- Interessen for etter- og videreutdanning er klart og tydelig på retur blant norske arbeidstakere.

- Det er ikke tvil om at dette er en langsiktig trend, sier Kollerud.

Savner kompetanse

Hele 4000 respondenter deltar i undersøkelsen.

På spørsmål om man ville takke ja til et tilbud om etter- eller videreutdanning dersom forholdene legges til rette for det på arbeidsplassen, sier litt over fire av ti (44 prosent) at det er sannsynlig.

Det er en markant nedgang fra 64 prosent i 2010, da undersøkelsen ble gjennomført første gang.

I samme periode har andelen som sier det er «usannsynlig» å si ja til et slikt tilbud, doblet seg fra 15 prosent til 30 prosent.

HOTELLLKONGE: Hotelleier Peter Stordalen om hotelldriften etter pandemien. Reporter: Lars Martin Gimse / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Kollerud understreker at flertallet av norske arbeidstakere opplever at de fikser oppgavene som følger med jobben. Samtidig er det mange som sliter:

- Seks av ti sier at de opplever tilstrekkelig mestring og betydelig selvstendighet i jobben. Men bildet er sammensatt. Tre av ti sier at de noen ganger, ofte eller alltid ikke har nok kompetanse til å utføre arbeidsoppgavene, forteller YS-lederen.

Rop om handling

Kollerud mener undersøkelsen er et kraftig varsku og et rop om politisk handling.

- Regjeringen har gode formuleringer om en kompetansereform i Hurdalsplattformen. Men nå er det snart gått et år, og ingen har sett noe om hva en slik reform skal inneholde. Arbeidslivsbarometeret viser med all tydelighet viktigheten av å øke tempoet i regjeringens arbeid, sier YS-lederen.

- Hva syns du om framdriften?

- Regjeringen har varslet at det skal komme en stortingsmelding. Altså en ny kartlegging. Men nå trenger vi ikke mer utredning, vi trenger at noe skjer. Regjeringen må slutte å snakke og begynne å handle, understreker Kollerud.

Uformell kompetanse

Helt svart er heller ikke bildet når det gjelder arbeidstakernes vilje til å gå løs på etter- og videreutdanning, framholder fagforeningstoppen.

Arbeidslivsbarometeret 2022 viser nemlig at det er et stort ønske om faglig påfyll dersom det skjer gjennom kortere kurs eller liknende på arbeidsplassen.

- I mange yrker får man jo fortløpende påfyll nærmest i det daglig. Så formell etterutdanning er ikke det eneste svaret når dagens arbeidsliv krever livslang læring. Løsningen er ikke å dunke på med flere milliarder av kroner på universitets- og høyskolenivå, men snarere å finne modeller som går mer i kombinasjon med jobb, mener Kollerud.

Et YS-krav er at uformell kompetanse må kartlegges og verdsettes.

- Livslang læring har aldri vært viktigere enn nå. Derfor må vi både gjøre det mer attraktivt å ta etter- og videreutdanning i de bransjene der det faktisk er behov for det. Så må vi i tillegg ha langt større fleksibilitet i bruk av alle typer etterutdanning, med programmer som kartlegger og verdsetter uformell kompetanse, sier Kollerud.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer