Permitteringer i laksenæringa:

Krever hastegrep: - Dramatisk

Lokale Sp-ordførere reagerer kraftig på permitteringer i oppdrettsnæringa. Fylkesordfører i Vestland omtaler det som en varslet og dramatisk situasjon, og mener det haster for regjeringen å endre på den foreslåtte lakseskatten.

PERMITTERER ANSATTE. Oppdrettsselskapet Lerøy vil permittere 339 ansatte som jobber med bearbeiding av fisk i Norge. 56 av disse er ansatt på selskapets anlegg på Osterøy. Bilder viser Lerøy Vests matfiskanlegg ved Rongøy i Øygarden i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB
PERMITTERER ANSATTE. Oppdrettsselskapet Lerøy vil permittere 339 ansatte som jobber med bearbeiding av fisk i Norge. 56 av disse er ansatt på selskapets anlegg på Osterøy. Bilder viser Lerøy Vests matfiskanlegg ved Rongøy i Øygarden i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Onsdag ble det sendt ut permitteringsvarsler i flere selskaper i havbruket.

Oppdrettsselskapet Lerøy vil permittere 339 ansatte som jobber med bearbeiding av fisk i Norge, og oppdrettsselskapet Romsdal processing varsler permittering av 94 ansatte ved nyttår.

Konsernsjef i Lerøy Seafood Group ASA, Henning Beltestad, omtaler situasjonen som «helt forferdelig», og legger skylden på regjeringens forslag om å øke skattene i havbruksnæringa.

- En veldig trist nyhet

56 av de ansatte som permitteres arbeider på selskapets anlegg på Osterøy utenfor Bergen.

Ordfører Lars Fjeldstad (Sp) omtaler bedriften som en hjørnesteinsbedrift i øykommunen.

- Det er selvfølgelig en veldig trist nyhet å høre at Lerøy nå permitterer såpass mange, sier Fjeldstad til Børsen.

Les flere saker fra bergensområdet her.

- Kan ikke akseptere konsekvensene

Han har forståelse for begrunnelsen, hans egen regjerings foreslåtte skattepakke.

- Det er klart at den virkeligheten de beskriver ikke er noe vi kan leve med for næringslivet vårt, fortsetter Sp-ordføreren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.