Permitteringer i laksenæringa:

Krever hastegrep: - Dramatisk

Lokale Sp-ordførere reagerer kraftig på permitteringer i oppdrettsnæringa. Fylkesordfører i Vestland omtaler det som en varslet og dramatisk situasjon, og mener det haster for regjeringen å endre på den foreslåtte lakseskatten.

PERMITTERER ANSATTE. Oppdrettsselskapet Lerøy vil permittere 339 ansatte som jobber med bearbeiding av fisk i Norge. 56 av disse er ansatt på selskapets anlegg på Osterøy. Bilder viser Lerøy Vests matfiskanlegg ved Rongøy i Øygarden i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB
PERMITTERER ANSATTE. Oppdrettsselskapet Lerøy vil permittere 339 ansatte som jobber med bearbeiding av fisk i Norge. 56 av disse er ansatt på selskapets anlegg på Osterøy. Bilder viser Lerøy Vests matfiskanlegg ved Rongøy i Øygarden i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Onsdag ble det sendt ut permitteringsvarsler i flere selskaper i havbruket.

Oppdrettsselskapet Lerøy vil permittere 339 ansatte som jobber med bearbeiding av fisk i Norge, og oppdrettsselskapet Romsdal processing varsler permittering av 94 ansatte ved nyttår.

Konsernsjef i Lerøy Seafood Group ASA, Henning Beltestad, omtaler situasjonen som «helt forferdelig», og legger skylden på regjeringens forslag om å øke skattene i havbruksnæringa.

- En veldig trist nyhet

56 av de ansatte som permitteres arbeider på selskapets anlegg på Osterøy utenfor Bergen.

Ordfører Lars Fjeldstad (Sp) omtaler bedriften som en hjørnesteinsbedrift i øykommunen.

- Det er selvfølgelig en veldig trist nyhet å høre at Lerøy nå permitterer såpass mange, sier Fjeldstad til Børsen.

Les flere saker fra bergensområdet her.

- Kan ikke akseptere konsekvensene

Han har forståelse for begrunnelsen, hans egen regjerings foreslåtte skattepakke.

- Det er klart at den virkeligheten de beskriver ikke er noe vi kan leve med for næringslivet vårt, fortsetter Sp-ordføreren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer