Krever hastemøte - frykter massive permitteringer

Parat ber om et hastemøte med Iselin Nybø og Knut Arild Hareide etter regjeringens milliard-nei.

- IKKE TILSTREKKELIG: Parat mener at regjeringen må inn med mer penger, og at tiltakene til luftfarten ikke er tilstrekkelige til å hjelpe Norwegian, SAS og Widerøe gjennom krisen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
- IKKE TILSTREKKELIG: Parat mener at regjeringen må inn med mer penger, og at tiltakene til luftfarten ikke er tilstrekkelige til å hjelpe Norwegian, SAS og Widerøe gjennom krisen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Parat har bedt et møte med Iselin Nybø og Knut Arild Hareide etter at det mandag ble klart at regjeringen ikke vil innvilge milliardstøtte til Norwegian.

– Regjering og storting kan ikke sitte rolig å se på at norsk luftfart overtas av Wizz Air og andre selskaper, fjernt fra norske verdier og norske ansatte. Parat ber om et møte der vi viser styrken til trepartssamarbeidet og finner løsninger som bidrar til å redde norsk luftfart slik den er i dag, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen i en pressemelding.

Kravet blir framsatt etter at regjeringen mandag morgen sa at de ikke vil gi Norwegian et eget tilskudd for å hjelpe dem gjennom koronakrisen.

Parat mener at regjeringen må inn med mer penger, og at tiltakene til luftfarten ikke er tilstrekkelige til å hjelpe Norwegian, SAS og Widerøe gjennom krisen.

Leder for Norwegian Pilot Union i Parat, Alf Wilhelm Hansen, sier at utsiktene for selskapet ikke er lyse. Alle pilotene i Norwegian flyr fortsatt, men mange er i delpermitterte løsninger.

– Vi frykter massive permitteringer og nedtrapping av flygninger til et minimum, muligens bare de ruter staten ønsker å gjennomføre, sier Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.