Krever hjemmekontor: - Fullstendig kaos

Tech-gigantens ansatte er i harnisk etter toppsjefens hjemmekontor-beskjed.

RASENDE: De ansatte i Amazon setter seg på bakbeina etter å ha blitt bedt om å returnere til kontoret. Bildet viser selskapets hovedkvarter i Seattle. Foto: David Ryder / Getty Images / AFP / NTB
RASENDE: De ansatte i Amazon setter seg på bakbeina etter å ha blitt bedt om å returnere til kontoret. Bildet viser selskapets hovedkvarter i Seattle. Foto: David Ryder / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De ansatte i netthandelsgiganten Amazon fikk fredag en tydelig beskjed fra toppsjef Andy Jassy:

Det skal bli mindre hjemmekontor. Mesteparten av selskapets ansatte skal nå møte opp fysisk på kontoret - minst tre dager i uka. Det skal gjelde fra og med mai.

«Samarbeid og nytenkning er lettere og mer effektivt» når man møter opp på kontoret, begrunnet Jassy.

Raser

Beskjeden har fått ansatte til å rive seg i håret.

Omtrent umiddelbart etter marsjordren fra Jassy fredag, ble det opprettet en chattekanal i selskapets kommunikasjonsplattform.

Det melder Business Insider, som sitter på skjermdumper.

Kanalen ble opprettet for å «fremme fjernarbeid i Amazon». Den hadde etter få timer 5000 medlemmer. Tirsdag hadde antallet klatret til hele 16 000, ifølge CNBC.

- Fullstendig kaos

I chattekanalen ble det uttrykt «frustrasjon, forvirring og sinne». I kanalen ble det spurt om man nå vurderte å se etter en annen jobb. 80 prosent skal ha svart ja i avstemningen.

- Dette kommer til å bli fullstendig kaos og forstyrre alles arbeid i sannsynligvis et kvarter, kanskje lenger, skriver en ansatt.

- Det er vanskelig å være produktiv når så mye usikkerhet blir dyttet inn i livene våre, la vedkommende til.

En annen skriver:

- Dette blir en overgang som det blir vanskelig å venne seg til.

TOPPSJEF: Ansatte skal komme tilbake på kontoret, lyder beskjeden fra Andy Jassy. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB
TOPPSJEF: Ansatte skal komme tilbake på kontoret, lyder beskjeden fra Andy Jassy. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Vis mer

Det er en rekke momenter som legger bakteppet for frustrasjonen. Noen problematiserer at grepet vil medføre timevis med pendling i uka.

Andre reagerer på at beskjeden var «vag». Det skal ha vært mellomledere som ble tatt på senga av beskjeden. Og noen ansatte var bekymret for covid-smittefare.

Enkelte viser til forskning og artikler som belyser fordelene ved fjernarbeid.

Noen slår på stortromma og hevder hjemmekontor-nekten er et kynisk skritt fra Amazon for å få flere til å slutte, og dermed kutte kostnader.

- Feil

Det tilbakeviser selskapet.

- Enhver antydning om at disse retningslinjene er ment for å skape utmattelse er rett og slett feil, sier en talsperson til Business Insider.

- Vi tror at det å være på kontoret sammen forsterker kulturen vår, fremmer samarbeid og nytenkning, skaper læringsmuligheter og bygger mer sammensveisede team, legger vedkommende til.

De ansatte har utarbeidet en felles begjæring om å slippe å måtte returnere til kontoret tre dager i uka. 5000 har signert, ifølge CNBC.

Amazon er imidlertid ikke den eneste tech-giganten som krever fysisk oppmøte etter at pandemi-støvet har lagt seg.

Både Google og Apple har bedt flere ansatte komme tilbake til kontoret. Disney krevde fra januar at flere ansatte skulle møte opp på kontoret minst fire dager i uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer