Krever kraftig strømstøtte: - Urettferdig!

Næringslivet i Stavanger-regionen mener de skyhøye strømprisene i Sør-Norge er konkurransevridende. Nå krever de en kraftig støttepakke fra regjeringen.

GIGAREGNING: Familiebedriften Jæder er frustrert over de høye strømprisene i Sør-Norge, og mener de er konkurransvridende.
GIGAREGNING: Familiebedriften Jæder er frustrert over de høye strømprisene i Sør-Norge, og mener de er konkurransvridende. Vis mer
Publisert

- Jeg er frustrert!

Daglig leder for den tradisjonsrike familiebedriften Jæder, Guro Espeland, lufter sine frustrasjoner over de skyhøye strømprisene i Sør-Norge. Bedriften hun leder holder til på Jæren, og leverer matvarer til storhusholdningsbransjen.

Det dreier seg blant annet om hamburgere og varmebehandling av kjøttprodukter, som kjøtt til salater, noe som er ganske energikrevende.

19 millioner i forskjell

Det som er Jæders store frustrasjon er at de opplever strømprissituasjonen som konkurransevridende.

Derfor har de selv gjort en utregning for å illustrere hvor stor forskjell det er på å drive med strømprisene på Jæren, og om de hadde hatt produksjonslokalene sine i Trondheim.

De har tatt utgangspunktet i spotprisen mandag denne uka, og har kommet fram til at den årlige strømregninga deres da ville blitt 19,1 millioner kroner.

Hadde de derimot holdt til i Trondheim hadde den samme regningen blitt 106 000 kroner.

En forskjell på 19 millioner eller 18 900 prosent.

- Stiller bakerst i køen

Nå vil neppe strømregninga til Jæder komme opp i 19,1 millioner, men de økende strømprisene gir seg naturlig nok også utslag i strømregningene og strømavtalene de må forholde seg til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer