Krever krisegrep etter rentehopp

Frp ber regjeringen hjelpe nordmenn etter torsdagens rentehopp.

KREVER KRISEGREP: Frp's finanspolitiske talsmann, Hans Andreas Limi. Foto: Terje Pedersen / NTB
KREVER KRISEGREP: Frp's finanspolitiske talsmann, Hans Andreas Limi. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag overrasket Norske Bank de aller fleste ved å heve styringsrenta fra 0,25 prosent til 0,50 prosent - stikk i strid med det mange norske økonomer forventet etter de siste dagers inngripende smitteverntiltak.

Krever grep

Tiltakene kommer som kjent på toppen av galopperende strømpriser. På tross av dette fastslo sentralbanksjefen at oppgangen i norsk økonomi har fortsatt.

- De økte strømprisene og statens varslede strømkrisepakker er bakt inn i våre vurderinger. Vi har også sett på de nye coronatiltakene. Alt dette er det tatt hensyn til, og vi har veldig gode verktøy i disse analysene, sa sentralbanksjef Øystein Olsen.

At en renteheving nå kommer på toppen av inngripende smitteverntiltak og skyhøye strømpriser, gjør at regjeringen må ta grep, mener Frp.

Finanspolitisk talsmann Hans Andreas Limi vil ikke legge seg opp i Norges Banks avgjørelse om å heve styringsrenta, men mener altså rentehoppet må få politiske konsekvenser.

- Vi står midt i en ny runde med nedstengninger, mange er bekymret for privatøkonomien. I tillegg har vi en strømkrise som kommer til å spise opp mye fra lommeboka. Konsekvensene for vanlige folk er mindre å rutte med, sier Limi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer