Revidert nasjonalbudsjett:

Krever krisegrep fra Vedum: - Bortforklaring

Regjeringen har varslet et revidert nasjonalbudsjett med ansvarlig pengebruk. Rødt forventer likevel kraftfulle krisegrep fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

KREVER GREP: Marie Sneve Martinussen (Rødt) har klare forventninger til regjeringen i forkant av revidert nasjonalbudsjett. Foto: Torstein Bøe / NTB
KREVER GREP: Marie Sneve Martinussen (Rødt) har klare forventninger til regjeringen i forkant av revidert nasjonalbudsjett. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

- Nå har Vedum brukt de siste månedene på å avvise alle forslag på å gjøre noe med priskrisa som rammer folk i hele landet. Nå må han komme med sine løsninger.

Beskjeden fra Marie Sneve Martinussen, finanspolitisk talsperson i Rødt, er krystallklar. Hun har klare forventninger for revidert nasjonalbudsjett, som legges fram i dag.

Skyhøye priser

Siden budsjettet ble lagt fram i høst, har det skjedd svært mye. Energiprisene skjøt i taket allerede i vinter, inflasjonen var på vei opp, og så invaderte Russland Ukraina.

Priser på en rekke varer har blitt kraftig oppjustert, samtidig som man heller ikke er helt i mål med gjeninnhentingen etter pandemien.

Derfor krever nå Rødt at regjeringen leverer hjelp til de med minst slingringsmonn i økonomien når det reviderte budsjettet legges fram.

- Hvis Vedum nok en gang mener det ikke er mulig å gjøre noe, da må folk forvente hardere tider i både sommer og vinter, sier Martinussen,

Ikke overraskende peker hun på «økende forskjeller» som en av de tingene som bekymrer partiet mest, og medisinen er også kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer