Sp-ordfører:

Krever krisegrep i distriktet

Sp-ordfører Lars Fjeldstad mener det er paradoksalt om bygdebutikkene forsvinner mens hans eget parti sitter ved makta. Han får støtte fra Rødt, som kaller situasjonen for en «distriktspolitisk katastrofe».

FRYKTER FLERE KONKURSER: Osterøy-ordfører Lars Fjeldstad frykter at flere nærbutikker kan måtte stenge dørene som følge av de høye strømprisene. Han krever derfor grep fra egen regjering. For Joker Melsom i Vestfold er det allerede for seint. I helga stengte de dørene etter 100 år som tettstedets samlepunk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FRYKTER FLERE KONKURSER: Osterøy-ordfører Lars Fjeldstad frykter at flere nærbutikker kan måtte stenge dørene som følge av de høye strømprisene. Han krever derfor grep fra egen regjering. For Joker Melsom i Vestfold er det allerede for seint. I helga stengte de dørene etter 100 år som tettstedets samlepunk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): Mandag mottok samtlige av Stortingets representanter et nødrop signer 72 nærbutikker i sørlige Distrikts-Norge.

«No står ei rekkje av oss småbutikkar på terskelen til å måtta stengja dørene for godt, eller rett og slett gå konkurs! Alt på grunn av uhåndterlige straumrekningar», sto det i brevet skrevet av initiativtaker Jan Hesjedal.

Hesjedal driver nærbutikken i Bruvik på Osterøy, utenfor Bergen, og er en av de mange kjøpmenn som går en svært krevende tid i møte med mangedoblede strømregninger.

Les flere saker fra bergensområdet her.

- Svært kritisk

Kjøpmannen får støtte fra egen ordfører, Lars Fjeldstad (Sp):

- Jeg har full forståelse og respekt for at dette er en svært kritisk situasjon. Disse nærbutikkene er limet i samfunnet. Vi kan ikke leve med at disse forsvinner, sier Fjeldstad til Børsen, og forteller at dette er noe hele lokalsamfunnet er opptatt av.

Ordføreren mener at en på lokalt, regionalt og statlig nivå må jobbe sammen om å få på plass en ordning for å kunne hjelpe de små bedriftene over kneika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer