Corona

Krever krisegrep

LO og NHO er enige - nå handler det om å sørge for støtteordninger for å holde folk i arbeid.

SE NÅ: Partene i arbeidslivet møter fredag næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) for å diskutere konsekvensene av den nye situasjonen for norske bedrifter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå trenger vi først og fremst ordninger som holder folk i jobb. Vi har bedt regjeringen forberede en lønnsstøtteordning som kan rulles ut for å holde hjulene i gang, lød kravet fra LO-leder Peggy Hessen Følsvik før møtet med næringsminister Jens Christian Vestre.

Hun fikk full tilslutning fra NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid.

- Vi må ta høyde for at denne runden med nye strengere coronatiltak kan ta tid. For NHO er det viktig at arbeidsgivernes lønnsplikt ved permitteringer reduseres til tre dager. Så vil jeg understreke at vi må se på en ordning hvor man kan få støtte til å beholde folk på jobb. Det siste vi trenger nå, er å miste kompetanse, sa Almlid til Børsen.

Møter Vestre

LO og NHO møtte sammen med administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke, næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til et møte om coronasituasjonen fredag formiddag.

I etterkant av møtet hadde næringsministeren ikke noe nytt konkret til partene i arbeidslivet.

- Partene har innspill, kommentarer og forslag til hvordan dette kan håndteres. I første omgang er tiltakene ment å vare i 14 dager, så vi må ha litt is i magen, sa Vestre, som la til at «vi tar med oss de innspillene vi har fått her i dag».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer