Krever krisehjelp: - Må reddes nå

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum ber staten gripe inn for å redde Hurtigruten.

BER OM HJELP: Coronapandemien har tvunget Hurtigruten til å legge 14 av 16 skip til kai og har permittert nesten 3000 ansatte. Nå krever Trygve Slagsvold Vedum umiddelbar krisehjelp. Foto: Ulf Hansson / Reuters / NTB Scanpix
BER OM HJELP: Coronapandemien har tvunget Hurtigruten til å legge 14 av 16 skip til kai og har permittert nesten 3000 ansatte. Nå krever Trygve Slagsvold Vedum umiddelbar krisehjelp. Foto: Ulf Hansson / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Hurtigruten må reddes nå, sier Vedum.

Han viser til at regjeringen denne uka sa nei til mer statlig kjøp av ruter fra Hurtigruten.

Det får Vedum til å reagere kraftig.

– Det er nå knapt mulig å komme seg fra og til Finnmark med fly. I går stanset regjeringen Nord-Norge-banen. På toppen av dette gir den altså beskjed til Hurtigruten om at den ikke får nødvendig støtte. Høyre svikter Nord-Norge fullstendig, sier Vedum.

Han utfordret samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) på saken i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag.

Hareide svarte at regjeringen jobber for å få Hurtigruten i gang igjen, men at han er redd for å sette Hurtigruten i en vanskelig situasjon med tanke på reglene for statsstøtte. Samtidig er det slik at Hurtigruten allerede får 856 millioner kroner i året i støtte fra staten, påpekte Hareide.

Den støtten har regjeringen ikke rørt selv om Hurtigruten har gått ned fra elleve båter til to båter, og selv om ruten er forkortet, understreket han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer