Krever lønnsbrems: - Provoserende

Det ble ingen lønnsfest for ledere i staten i fjor. Årslønnen økte i snitt med 3,3 prosent. Det er 0,4 prosentpoeng under rammen for frontfaget.

KRITISK: - Vi skal ha vår del av kaka. Vi jobber ikke for at arbeidsgiverne skal legge all verdiskapingen i madrassen, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KRITISK: - Vi skal ha vår del av kaka. Vi jobber ikke for at arbeidsgiverne skal legge all verdiskapingen i madrassen, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Denne regjeringen er opptatt av moderasjon i lederlønninger. Lønnsutviklingen for ledere på Statens lederlønnssystem (SLS) for 2022 viser at regjeringen har lyktes med arbeidet, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

Statens lederlønnssystem omfatter 233 av statens øverste ledere, blant annet departementsråder og ekspedisjonssjefene i departementene, og toppledere i større etater, statsforvaltere og politimestre.

Dette inkluderer ikke toppsjefer i helt eller delvis statlig eide selskaper og virksomheter som Equinor, Statkraft og regionale helseforetak.

En selvfølge

- Departementene ble før årets lønnsoppgjør pålagt å vise særlig moderasjon og sørge for at gjennomsnittlig årslønn på lederlønnssystemet ikke økte mer enn rammen for frontfaget. Jeg er glad for at vi lyktes med det, sier Gjelsvik.

Ledere på SLS har en gjennomsnittlig lønnsøkning på 2,8 prosent mot 3,0 prosent i frontfaget om man ser de siste fem åra samlet.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sier til FriFagbevegelse at det burde være en selvfølge at ledere i staten har den samme lønnsveksten som folk flest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.