«Mesternes Mester»-bassenget:

Krever «Mesternes»-basseng fjernet

Fristen gikk ut i mars, men mangemillionæren gir seg ikke uten kamp. Nå setter kommunen ned foten.

TRØBBEL I PARADIS: Ifølge Lillesand kommune ble det i forkant av innspilling gjort omfattende endringer av husets fasade, med et svømmebasseng som ble bygget for anledningen. Nå vil kommunen at huseier skal innrette seg etter avtalen og fjerne bassenget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRØBBEL I PARADIS: Ifølge Lillesand kommune ble det i forkant av innspilling gjort omfattende endringer av husets fasade, med et svømmebasseng som ble bygget for anledningen. Nå vil kommunen at huseier skal innrette seg etter avtalen og fjerne bassenget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjorårets sesong av «Mesternes mester» ble deltakerne innlosjert på luksuseiendommen Kampedalen i Ulvøysund på idylliske Sørlandet.

I 2021 fikk produksjonen grønt lys av kommunen til å bygge et midlertidig svømmebasseng på tomta. Kravet var at bassenget måtte fjernes innen 1. april 2023.

Det har ikke blitt innfridd.

I stedet har huseier, mangemillionæren Robert Hvide Macleod - som er tidligere toppsjef i Frontline, tankrederiet til milliardæren John Fredriksen, gått til kamp for å beholde bassenget.

Ser ikke fordelene

I mars søkte Grønn Prosjektuvikling, på vegne av Macleod, om å gjøre tiltaket permanent. Dette har administrasjonen i Lillesand kommune avslått med hensyn til vern av strandsonen.

Det var Lillesands-Posten som først omtalte saken.

I brevet fra byggesaksavdelingen, som Børsen har sett, konkluderer administrasjonen med tiltaket ikke tilsidesetter LNF-formålet i kommuneplanen «i vesentlig grad», men mener likevel at kravene bak å innvilge en dispensasjon ikke er oppfylt.

«Det skal framkomme tydelig hvilke fordeler som er vesentlig større enn ulempene. Det framkommer ikke entydig for administrasjonen hvilke fordeler som ansvarlig søker mener er større enn ulempene, særlig da det ikke er framkommet noen ulemper.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.