Krever nullrente på gigaregning

Regnskap Norge slår alarm på vegne av små og mellomstore bedrifter.

ALARM: Regnskap Norge krever at regjeringen kutter renten på den utsatte skatteregningen til null. Foto: Jil Yngland / NTB
ALARM: Regnskap Norge krever at regjeringen kutter renten på den utsatte skatteregningen til null. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

- Det er skikkelig umusikalsk at staten profitterer på et næringsliv de selv setter i en vanskelig situasjon. Det er ikke bra, sier administrerende direktør Rune Aale-Hansen i Regnskap Norge til Børsen.

«Coronabonus»

Profitten AS Norge kan innkassere er den som av Rødt tidligere har blitt omtalt som «coronabonus», og den knytter seg til ordningen med utsatte skatter og avgifter.

Den ordningen ble innført som en hjelp til bedrifter som har fått kraftig redusert sin omsetning grunnet statens restriksjoner i forbindelse med coronaviruset.

De siste oppdaterte tallene viste at den utsatte regningen beløp seg til fire milliarder norske kroner. Den kan bli høyere, ettersom det er mulig å få utsatt arbeidsgiveravgift og moms som forfaller i starten av dette året også.

Med en utsatt regning kommer også forsinkelsesrenter, som i utgangspunktet er på åtte prosent. Mange, deriblant arbeidsgiverorganisasjonene, argumenterte hardt for at den måtte settes ned, og fra midten av januar og fram til og med 31. mars er renta seks prosent.

Viser til lovverket

Det er ikke godt nok, mener Regnskap Norge, som viser til lovverket når de argumenterer for hvorfor de mener staten ikke bør la det påløpe renter på den gigantiske skatteregningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.