Strømkrisa

Krever nytt hastemøte

Mandag avbryter Stortinget ferien for å diskutere strømkrisa. Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener det vil ende med bare prat. Nå vil han samle Stortinget til nok et krisemøte for å vedta nye tiltak.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag avbryter rikspolitikerne stortingsferien for å møtes til et ekstraordinært møte om strømkrisa.

Men møtet som er omtalt som et hastemøte for å håndtere den eskalerende strømkrisa, kan ende med et mageplask. Flertallet, bestående av regjeringspartiene Ap og Sp, og Høyre, har nemlig bestemt at det blir et kort møte med begrenset taletid.

De legger heller ikke opp til at det kan gjøres noen nye vedtak om hva regjeringen må gjøre. Rødt-leder Bjørnar Moxnes frykter møtet vil ende uten hastebehandling av nye tiltak.

- Det er ikke lagt opp til noe hastebehandling. Det skal redegjøres og så skal vi si noe. Jeg tror folk blir veldig skuffa hvis ikke dette munner ut i noe konkret.

- På kanten av stupet

Rødt-lederen mener derfor det nå må kalles inn til et nytt hastemøte allerede samme uke for å gi Stortinget muligheten til å vedta instruksjoner til regjeringer for å håndtere strømkrisa.

- Innen utgangen av september må vi få på plass tiltak som faktisk hjelper. Hvis ikke de andre partiene vil stemme over forslagene våre i møtet, så har vi sendt brev til Stortinget der vi ber om hastebehandling seinere i uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.