Mathallen i Bergen:

Krever riving

Mathallen i Bergen har havnet på ulovlighetsradaren til kommunen. Nå står uteserveringen i fare.

I TRØBBEL: Glasspaviljongene ved Mathallen i Bergen, altså tilbyggene med mørkt tak, er oppført i seinere tid. Nå har kommunen satt foten ned. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
I TRØBBEL: Glasspaviljongene ved Mathallen i Bergen, altså tilbyggene med mørkt tak, er oppført i seinere tid. Nå har kommunen satt foten ned. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mathallen ble beskrevet som «Bergens nye stolthet» da daværende ordfører Trude Drevland offisielt åpnet dørene i 2012.

I nyere tid har det toppmoderne bygget, med sine store glassfasader, forsynt seg litt for grovt av den historiske grunnen som utgjør Fisketorget. Det mener i alle fall kommunen, som nå har satt ned foten.

Stridens kjerne er fire nyere tilbygg i glass, som legger til rette for flere titalls sitteplasser hver. Nå har Plan- og bygningsetaten varslet serveringsstedene Fish Me og Fjellskål at bruken av uteserveringen må opphøre snarest og innen 10. juli.

Det skriver Bergens Tidende.

- Ulovlig

I brevet står det blant annet at «konstruksjonene som uteserveringene er, er søknadspliktige. Da det ikke foreligger tillatelse til tiltaket etter plan- og bygningsloven foreligger det et ulovlig tiltak», heter det, ifølge avisa.

Nå trues de to virksomhetene med heftige bøter. Dette i form av en tvangsmulkt på 200 000 kroner som faller 11. juni, og videre dagmulkter på 8000 kroner dagen, dersom det ikke tas grep.

Kommunen presiserer imidlertid at fiskehandlerne kan søke om etterhåndsgodkjenning. Da vil pålegget om retting ligge i bero fram til søknaden er behandlet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.