Mathallen i Bergen:

Krever riving

Mathallen i Bergen har havnet på ulovlighetsradaren til kommunen. Nå står uteserveringen i fare.

I TRØBBEL: Glasspaviljongene ved Mathallen i Bergen, altså tilbyggene med mørkt tak, er oppført i seinere tid. Nå har kommunen satt foten ned. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
I TRØBBEL: Glasspaviljongene ved Mathallen i Bergen, altså tilbyggene med mørkt tak, er oppført i seinere tid. Nå har kommunen satt foten ned. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mathallen ble beskrevet som «Bergens nye stolthet» da daværende ordfører Trude Drevland offisielt åpnet dørene i 2012.

I nyere tid har det toppmoderne bygget, med sine store glassfasader, forsynt seg litt for grovt av den historiske grunnen som utgjør Fisketorget. Det mener i alle fall kommunen, som nå har satt ned foten.

Stridens kjerne er fire nyere tilbygg i glass, som legger til rette for flere titalls sitteplasser hver. Nå har Plan- og bygningsetaten varslet serveringsstedene Fish Me og Fjellskål at bruken av uteserveringen må opphøre snarest og innen 10. juli.

Det skriver Bergens Tidende.

KLIPPET SNORA: Daværende ordfører Trude Drevland under åpningen av Fisketorget i Bergen i 2012. Her sammen med daværende torgsjef Bent Unneland. - Fisketorget er vår stolthet, sa Drevland i talen ved åpningen lørdag. Foto: Marit Hommedal / NTB
KLIPPET SNORA: Daværende ordfører Trude Drevland under åpningen av Fisketorget i Bergen i 2012. Her sammen med daværende torgsjef Bent Unneland. - Fisketorget er vår stolthet, sa Drevland i talen ved åpningen lørdag. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

- Ulovlig

I brevet står det blant annet at «konstruksjonene som uteserveringene er, er søknadspliktige. Da det ikke foreligger tillatelse til tiltaket etter plan- og bygningsloven foreligger det et ulovlig tiltak», heter det, ifølge avisa.

Nå trues de to virksomhetene med heftige bøter. Dette i form av en tvangsmulkt på 200 000 kroner som faller 11. juni, og videre dagmulkter på 8000 kroner dagen, dersom det ikke tas grep.

Kommunen presiserer imidlertid at fiskehandlerne kan søke om etterhåndsgodkjenning. Da vil pålegget om retting ligge i bero fram til søknaden er behandlet.

- Vil rydde opp

Arnfinn Djukastein, som er daglig leder for Fish Me, uttaler seg på vegne av eget firma og Fjellskål:

- Vi forholder oss til at vi har fått en henvendelse fra Plan- og bygningsetaten. Hvis dette er en formaliafeil eller en manglende søknad fra oss, så vil vi rydde opp i det. Vi har derfor søkt faglig bistand for å sikre at alt denne gangen blir gjort som det skal, for å få saken inn i rett spor, sier han til BT.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer