Krever skroting av utskjelt avtale

Venstre tar den omstridte skatteavtalen i Iran til Stortinget og krever at den avlyses helt. - Regjeringen lever i sin egen verden, sier Ola Elvestuen.

SKUFFET: Stortingspolitiker for Venstre Ola Elvestuen mener regjeringen burde reagert tydeligere overfor Iran. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKUFFET: Stortingspolitiker for Venstre Ola Elvestuen mener regjeringen burde reagert tydeligere overfor Iran. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Dagbladet omtalte at Norge er i sluttforhandlingene om en skatteavtale med Iran.

Det har skapt debatt. Finansdepartementet har i et nytt svar sagt at avtalen i praksis er stilt i bero, men at de vurderer oppfølging i samråd med Utenriksdepartementet.

En slik formulering er ikke nok for Ola Elvestuen. Venstre-politikeren har nå tatt saken opp med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i Stortinget.

Han krever at avtalen avlyses helt.

- Regjeringen lever i sin egen verden. Når undertrykkelsen i Iran er så brutal og opprøret så sterkt, er det klart at de må legge til side denne typen avtaler, sier Elvestuen.

Burde reagert raskere

Han peker på at hundrevis er drept i opprøret mot regimets undertrykkelser. Samtidig har det kommet meldinger om at Iran sender droner til Russland som støtte i Putins krig.

- Forhandlingene har helt sikkert pågått også mens jeg var i regjering. Men de burde reagert raskere nå, når så mange dør mens de kjemper for helt grunnleggende menneskerettigheter og frihet, sier Elvestuen.

Norge og Iran signerer en såkalt «Double Tax Avoidance Agreement» (DTAA), kommer det fram av dokumentene Dagbladet har fått innsyn i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.