Rødt:

Krever strømgrep: - Katastrofalt

Rødt frykter at det kan bli en økonomisk tøff høst for flere. Nå krever partiet straksgrep.

- AKUTT PROBLEM: Mandag ble det satt ny prisrekord på strøm og tirsdag vil prisen stige ytterligere. Foto: Terje Pedersen / NTB
- AKUTT PROBLEM: Mandag ble det satt ny prisrekord på strøm og tirsdag vil prisen stige ytterligere. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Akkurat nå er prisene katastrofale for dem som har minst, sier nyvalgt stortingsrepresentant for Rødt, Sofie Marhaug, til Børsen.

Strømprisene har skutt i været i løpet av høsten, og mandag morgen ble det satt ny prisrekord på strøm. Uvanlig tørre vannmagasiner og lite vind i Norge og resten av Europa er blant årsakene til det kraftige hoppet, og tirsdag er det ventet at prisen skal stige ytterligere.

Det kan svi for flere. Marhaug i Rødt krever nå strakshjelp for dem som står i en økonomisk sårbar situasjon.

- Å få en skyhøy regning sånn plutselig, kniper voldsomt for mennesker med lav inntekt. Rødt har levert et eget representantforslag for å adressere dette akutte problemet, sier hun.

- Velger mellom mat og varme

I representantforslaget til Stortinget viser Rødts representanter til analytikernes anslag om at strømregninga denne vinteren kan bli 2000 kroner høyere enn normalt per måned for en vanlig husstand.

Det vises også til at flere studenter har tatt opp forbrukslån for å betale strømregningene - slik NRK omtalte i september.

- Det haster å ta politiske grep for å skåne folk fra skyhøye strømregninger. Forslagsstillerne viser til at Rødt både i januar 2019 og januar 2021 har stått i front for å sørge for at det har blitt utbetalt ekstra bostøtte for å hjelpe familier med strømregninga, skriver Rødt og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.